lördag 19 maj 2007

Våren

Har varit ute och gått i grannskapet ett par timmar. Hann med både regn och sol och en kladdkaka med vispgrädde till frukost, mums. Det är bara lovely ute trots att det var lite regnigt till och från. Kastanjeträden blommar, älskar kastanjeträd för de är stora, höga, yviga och vackra. Är inte detta en underbar tid på året?

Dessutom lila syrener, träd med gula blommor (kan inte namnet men men), de sista tulpanerna, nått träd med rosa/röda blommor och allt på en gång. Fågelkvittret var dämpat pga regnet, men ett stilla vårregn gillar jag iallafall, det gör inget om man blir lite blöt och paraplyet fick vara ihopfällt, bra att ha om monsunen kommer.

I onsdags när jag åkte till Köpenhamn regnade det där så in i hoppsan, det var det närmaste monsun vi kommer här i Skandinavien och det var mindre sjöar på gatorna här och var. Blev livrädd att någon skulle stänka ner mig, för det hade ju inte varit någon bra början på kvällen kan man lugnt säga.

Jeansen från onsdags- torsdags- fredagsdejten är fortfarande blöta, skitiga och sandiga en decimeter upp på benen, så vattenbrist har vi inte. I Australien jublade bönderna för de fick regn för första gången på 6 år. Här i Skåne får man vara glad om man slipper regn i 6 dagar känns det som...

Hoppas S snart hör av sig och vill ha en liten dejt... Ha en skön lördag och krama varandra ordentligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha. Det märks att du träffat nagon. Plötsligt är allt "lovely". Det är sött.

Ha en trevlig forts pa helgen.

/Annika

Ponte sa...

Tack Annika, lovely var ordet för dagen...

Kim da Costa sa...

Kram fina, lovley du.

Ponte sa...

Tack lovely Kim