måndag 28 maj 2007

Homoguide CPH - Jailhouse

Jailhouse ligger på Studiestræde 12, inte långt från Nørreport Station. Baren har funnits i några år och har också restaurang.

Beskrivning
Jailhouse har lätt fängelseinredning med galler och celler, hit kommer en blandning av vanligt folk, läderbögar, björnar, en del lesbiska och en del drags. Besökarna är mellan 25 och 50, en del stammisar, men Jailhouse är riktigt populärt bland utländska turister. En fredag/lördag kväll efter 12 är det smockat och mer folk strömmar till. På sommarkvällar har folk improviserad bar ute på trottoaren för det är för fullt och för varmt i baren som ligger ett halvt plan ner. Har temakvällar ett par gånger i månaden. Retaurangen är fantastisk, men man måste boka bord några dagar i förväg för att få plats.

Stämningen
Stämningen är på top från 11-tiden och kulminerar framåt 3. Det är inte en så familjär stämning, man får kämpa lite för att hitta någon att snacka skit med och efter midnatt är ljudnivån så pass hög att det är svårt att snacka. Vissa kvällar hånglas det rätt friskt i baren och i sofforna, medan andra är stämningen mer reserverad. Många snyggon att kolla på, en hel del bara överkroppar för att visa upp vinterns hårdträning och drags i fantastiska kreationer. Musiken är massor av schlager och blandat pop/rock. En genomsnittlig kväll spelas Carolas Invincible minst 2 ggr och Drama Queen minst 5 gånger.

Priser
Fatöl 37 kr, shots 10 för 100 kr, drinkar till rimliga priser. I restaurangen är det billigt om man ser till vad man får, fantastisk mat 3 rätters med vin för 229 eller 299. Happy hour i baren där man köper en fatöl och får nästa gratis.

Personliga tankar
Jag gillar Jailhouse, stämningen är fantastisk, men folket är lite kyliga för att var danskar. Kul att träffa turister, det kryllar av dem här på sommaren. Det blir olidligt varmt och trångt varma packade sommarkvällar, lokalen är dumt planerad, men jag gillar Jailhouse. Maten i restaurangen är bara underbar.

Hemsida
www.jailhousecph.dk

Betyg
4 3 för baren och 5 för restaurangen, stället är verkligen värt ett besök.

4 kommentarer:

Kim da Costa sa...

Jailhouse är mitt blivande stamhak.
Tack för fina CPH-inlägg.

Ponte sa...

Säg till när du kommer så ska jag personligen visa dig runt hela stan Kim darling!

Kim da Costa sa...

Tack, det ska jag verkligen göra. Det var så länge sedan jag var där så mycket har säkert förändrats.

Ponte sa...

Det har nog inte förändrats så mycket, men säg till innan du kommer så jag kan planera!