onsdag 23 maj 2007

Intermezzo på ICA

Tydligen var det fler som sett erbjudandet och det innebar smockat på ICA igår när jag var på väg hem från jobbet. Hamnade i en kö på 10 pers som gick toklångsamt, tanten 2 steg före mig hade en rabattkupong som inte gick att registrera så kassörskan fick ringa och försöka luska ut hur hon skulle göra, dessutom hade tanten pistagenötter i en påse för nymalt kaffe, så det blev till att göra om det momentet samt att få henne att skriva på ett kvitto med -10 kr för rabattkupongen.

Sedan var det tre barn som hade med sig en del godis och prylar som de skulle försöka pussla ihop så mycket som möjligt av för 50 kr, dvs bara hälften av varorna hade de råd med, men de behövde kassörskans hjälp att komma så nära 50 som möjligt.

Till slut blev det min tur, hade en tropicana red berries (tror jag den heter), det var en nyhet så streckkoden var inte inlagd i kassasystemet, så hon fick ringa någon på lagret som skulle kolla på hyllan trots att jag sa att jag inte visste priset för det inte fanns någon lapp på hyllkanten. Jippi! Dessutom hade jag persikor, och den koden hittade hon inte i sina papper utan fick fråga i kassan bredvid och äggen hade tappat sin streckkodslapp och det tog en stund att reda ut det också. Jag tror mina 10 varor tog i runda slängar 10 minuter att slå in.

Var tvungen att lugna ner mig med ett glas rött och lite choklad när jag kom hem...

2 kommentarer:

Kim da Costa sa...

Vilket drama. Jag får panik när jag måste stå vid kassan onödigt länge. Faktiskt sant.

Ponte sa...

Jag blir bara tokfrustrerad, speciellt på tanter som ska envisas med att plocka fram 3-4 portmonnäer fyllda med mynt varav ett 80-tal enkronor och ett par hekto 50-öringar ska ner i myntautomaten. Man kan få DAMP för mindre...