måndag 7 maj 2007

Är bögar notoriskt otrogna?

Darlingen Pierre hade ett inlägg idag om notoriskt otrogna bögar så jag stjäl samvetslöst och hänsynslöst ämnet rakt av och kommer med mina egna funderingar kring det.

Till att börja med, rätt många män är otrogna (30% har jag sett i någon undersökning) även om det kanske bara är en gång. Kvinnan i det förhållandet förväntas acceptera en liten "affär" vid sidan av om det inte upprepas. Samtidigt, om kvinnan är otrogen är hon en hora, eftersom hon på något sätt fortfarande är mannens/sambons egendom, vilket jag tycker är totalt märkligt.

Det finns en gammal undersökning från 60-talet om hur många partner genomsnittsmannen och genomsnittskvinnan haft och mannen har haft mer än dubbelt så många. Hur hänger det ihop? Jo därför att män tar i i överkant och kvinnor i underkant eftersom det är macho med många kvinnor och slampigt med många män. Därför ser jag mig själv som en stolt och glad slampa...

Det lär finnas nått genetiskt hos män att sprida sina anlag och därför ha ett intresse för en flört utanför förhållandet. Och i ett förhållande mellan 2 män så har båda intresset och båda kan förstå den andres känsla kring det.

Men otrohet är ju individuellt, en kompis kompis flickvän skulle bli svartsjuk och klösa ögonen ur den tjej som skulle ge hennes pojkvän en rejäl kram, medan ett bögpar som jag känner drar på bastuklubb, känner och klämmer och har sex med folk där men med begränsningen att båda är där och då har den andre lite koll.

Min personliga inställning till otrohet är att jag är klart för ett öppet förhållande, sedan kan det finnas restriktioner i det, men eftersom det där med svartsjuka inte ligger för mig (jag ser världen som ett smörgåsbord) så finns i praktiken inte otrohet.

Är bögar är notoriskt otrogna? Jag skulle svara nej, visst finns det monogama homoförhållanden där den ena parten djupt sårar den andre genom att sänghalma med andra men jag tror inte att det är vanligare än i heterovärlden ärligt talat. Men jag tror att det inte accepteras av mannen som blev bedragen, inte på samma sätt som det förväntas av kvinnan som blev bedragen.

Däremot är det betydligt vanligare med olika former av öppna förhållanden i bögvärlden vilket ju inte kan klassas som otrohet, gränsen för otrohet är ju när man bryter de gemensamma regler man satt upp i sitt förhållande eller? Min diskussion är något diffus inser jag, men ska jag ha ett förhållande ska det vara ett öppet förhållande för annars kommer jag vara otrogen såsmåningom, det är oundvikligt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men alla yrar ju på om öppna förhållanden. Mne skulle du verkligen vilja se din pv knulla på en bastuklubb??

Ponte sa...

Japp, det skulle inte vara nått problem för mig

Kim da Costa sa...

Svar nej.
Det finns en enorm klick monogama, trogna, konservativa homobögar. Som jag själv. Men vi syns inte så mycket och det är trist att tala om våra bleka svenssonliv.
Och jag skulle inte acceptera att min karl pippade på porrklubb. Om han överhuvudtaget satte sin fot på ett sådant ställe skulle han fara och flyga.
Så kul är jag.

Ponte sa...

Det är tur vi har våra sidor... Jag vet ärligt talat inte om jag skulle fixa ett monogamt livslångt förhållande, jag tror faktiskt inte det. Men det kanske ändras om jag träffar Mr Right.

Kim da Costa sa...

Ponte - Det är det jag tror. :)

Ponte sa...

Jag har ju inte träffat dig än Kim darling...