tisdag 29 maj 2007

Homoguide CPH - Centralhjørnet

Centralhjørnet ligger på Kattesundet 18, nära Rådhuspladsen och är Köpenhamns äldsta homobar från 50-talet, stället öppnade 1902 tydligen.

Beskrivning
Centralhjørnet var bögarnas samlingspunkt på 50 och 60-talen och samma människor kommer fortfarande. Många av besökarna är 50+ och stället är ett riktigt danskt värdshus och den stora majoriteten av besökare är män. Inredningen är ölhak eller sylta. Musiken är dansk schlager, typ Sanne Salmonsen, varvat med populära låtar från 50-talet och framåt. Har events ibland av typen draguppträdande eller bingo. Stället renoverades i juni-juli 07 och publiken är nu mer mixad än tidigare, fler yngre hittar nu till Centralhjørnet

Stämningen
Är gemytlig, ett utmärkt ställe när man börjar lida av åldersblondhet och rullatorn kan man parkera utanför. Också ett hyfsat ställe att börja kvällen på om man är några stycken som går ut ihop eftersom det är lugnt och skönt. Men senare på kvällen går medelåldern ner och partystämningen bryter ut på riktigt.

Priser
Rätt bra priser, danskt bassortiment av öl och sprit. Vet inte om de har happy hour.

Personliga tankar
Verkligen inte mitt ställe tidigare, rätt många gamla gubbar och det blir rena huggsexan ibland när nått yngre kommer in. Men om man är ett gäng som går ut tillsammans kan man nog skaka liv i stället. Och efter renoveringen har medelåldern gått ner och stämningen är verkligen i topp sent på kvällen.

Hemsida
http://www.centralhjornet.dk/

Betyg
3

Inga kommentarer: