tisdag 29 maj 2007

Homoguide CPH - Dunkel Bar

Dunkel Bar ligger på Vestervoldgade 10, vid Rådhuspladsen. Stället är en lite mer blandad homo och heterobar och öppnade i vintras.

Beskrivning
Mer som ett danskt café, dvs ett ölhak eller nått, men gaska trevligt och lite underground känsla. Besökarna verkar vara mellan 18 och 35, blandat med bögar, lesbiska, heterosar, bin och en och annan drag, så det blir typ en mötesplats för queer-människor i största allmänhet. Sista tiden verkar det som om 16 åringarna hittat hit också. Har DJ's, temafester och releasepartyn om vartannat och har försökt profilera sig som efterfestställe, har flytande stängningstid beroende på om de har gott om folk eller inte.

Stämningen
Lugn och avslappnad när det inte är events, inget raggningsställe, snarare stället dit man tar ragget för att snacka och lära känna varandra om man nu har sådana böjelser. Har inte varit där under ett event, så jag kan inte säga nått om stämningen då.

Priser
Det finns en tokbillig ekologisk öl som smakar typ fulöl silad genom en limpa, smakar bäst med mintpastill. Annars är det ett inte så billigt ställe.

Personliga tankar
Sådär, inte stället man går till om man är ute själv, för alla andra här är ute med sina kompisar eller kvällens ragg, men det fungerar utmärkt om man vill snacka, dricka öl och se lite på folk.

Hemsida
www.myspace.com/dunkelbar

Betyg
2 mest för att jag inte riktigt insett ställets storhet. Men jag måste säga att jag aldrig varit på ett event, så det kanske är nått alldeles extra, vad vet jag.

Inga kommentarer: