måndag 28 maj 2007

Homoguide CPH - Masken Bar

Masken Bar & Café ligger på Studiestræde 33, inte långt från Nørreport Station. Stället var homoinnestället nummer 1 i Köpenhamn på 90-talet, men är fortfarande populärt.

Beskrivning
Masken Bar har after work folk på eftermiddagen, är samlingspunkten för utgång på kvällen och har fullt från 11-tiden och hela natten. Stället är litet men i två våningar, baren ligger på övervåningen, men på natten finns också en bar på nedervåningen. Nedervåningen är inredd som en hipp källare, medan övervåningen är tråkig barinredning. Klientelet är från 18-50, troligen en del stammisar, en del bi/homo-nyfikna kommer hit och också en del unga mycket feminina killar.

Stämningen
Stämningen är bra, alla är glada, musiken är inte jättehög, mycket schlager. Det försegår en hel del hångel och stället är danskt och gemytligt. Har temakvällar ibland och ett par riktiga puddingar till bartenders.

Priserna
Är OK, 29 DKK för en fatöl. Vill minnas att de har happy hour på eftermiddagen.

Personliga tankar
Har varit på Masken några gånger nu, tyckte stället var för tråkigt första gången jag var där (vilket visade sig vara innan folket kom en lördag), men har varit där några gånger sista tiden och gillat det skarpt, så jag har börjat att gå dit.

Hemsida
www.maskenbar.dk/

Betyg
3 är lite ojämnt, vissa kvällar är det vara fullt och livat medan andra är det halvtomt.

Inga kommentarer: