tisdag 29 maj 2007

Homoguide CPH - Oscar

Oscar Bar & Café ligger på Rådhuspladsen 77 är ett av två riktigt posha gayställen i Köpenhamn.

Beskrivning
Dagtid är det café, bar och restaurang med uteservering, snygg modern inredning och design på allt, genomtänkt fast kanske inte jättebekvämt alltid. Här går de vackra människorna på kvällen, ålder 18-35, man kan se en hel del perfekta hårkreationer, diskret vällagd make-up och höra folk utbrista "just lovely darling". På kvällen är det typ 70% killar. Dagtid är det en hel del heterofolk som äter lunch eller tar en drink efter shoppingen, det finns en lättare meny med smörgåsar och en och annan pastarätt. Oscar har också DJ's ibland.

Stämningen
Är speciell, är du riktigt inne i klädsel, frisyr och allt annat så är detta raggningsstället för dig, du kommer drunkna i villiga unga män. Vi andra har rätt trevligt om vi är några stycken som är ute tillsammans. Ett utmärkt ställe att träffas en eftermiddag och ta en latte, läget är ju perfekt, ett kvarter från Strøgets början. Ett av två gaystället med uteservering.

Priser
Inte värst billigt, men helt OK för att ligga vid Rådhuspladsen, duktiga på drinkar har jag hört. Enda stället vad jag vet som serverar cider av svensk typ.

Personliga tankar
Är ingen frekvent besökare på Oscar, men imponeras över att det finns så många vrålsnygga killar, vackra men inte så sexiga alltid. Inget ställe jag går till ensam, för då är man ytterst ute, är man två så kan man ju ha kul tillsammans iallafall.

Hemsida
www.oscarbarcafe.dk/

Betyg
4 inte riktigt mitt ställe, men för en posh bög blir det inte bättre än såhär, och på eftermiddagarna är här riktigt trevligt.

Inga kommentarer: