måndag 3 december 2007

Menyn på en Dansk Julefrokost

Danskt rågbröd med några olika sorters sill
Danskt rågbröd med räkor samt ägghalvor med majonnäs och löjrom
Till detta valfritt antal snapsar

Flæskesteg (fläskstek - extra torrt griskött) med varm rödkål och sprödstekt fläsksvål.
Till detta några snapsar då det var torrt som fnöske

Oxesteg (Oxstek - extra torrt oxkött) med brun sås och stekta champignoner
Till detta en snaps eller 3

Frikadeller (Köttbullar) med varm leverpastej
Till detta ingen snaps vad jag kan minnas

Fiskefilé (panerad fisk av obestämbart ursprung) med remouladsås
Här behöver man några snapsar för att bli av med smaken av remouladsås

Medisterpølse (en lite mer smakrik korv) serverades utan något till
Och en snaps till det kanske

Kaffe och tilltugg bestående av nått i stil med skivad pressylta, paté i stavar och blodkorv i tunna skivor
Några snapsar och 2 koppar kaffe för att få bort pepparkakssmaken av blodkorv.

Ostbricka med kex och druvor, det var en camembert, en edamer och en chevré i alla fall, de andra 3 var hårda ostar, men goda.
Till detta vitt portvin

Och mellan varje rätt, en snaps eller 2. Vårt bord med 5 personer använde upp 3 helor snaps, 2 flarror vin och 15 öl, bara under ätandet…

3 kommentarer:

Unknown sa...

Åhhh vad härligt! =) Men varm leverpastej... hur var det!?

Anonym sa...

Ägghalvor blev jag ju sugen på nu.
Och stekta champ. (dränkta i vitlök).
Vad är det för skillnad på frikadeller och köttbullar?

Åh, portvin var längesedan!

Ja, tack.

Ponte sa...

Tennis - Varm var den lovely! Eller helt OK iallafall.


Kim - frikadeller = köttbullar

Det finns en klubb på boyfriend.dk som heter portvin - gudarnas nektar