torsdag 27 december 2007

Datorer

Det var riktigt skönt att få komma hem, och jag tyckte det var passande att börja arbetsveckan med att försova mig.

Min dator hemma har krånglat sista tiden, så jag passade på att installera ett nytt antivirusprogram eftersom jag misstänker något sådant. Efter det startar inte Windows, den "läser personliga inställningar" i 1 sekund och sedan "sparar personliga inställningar" 1 sekund. Så efter lite trasslande med det startade jag Windows i felsäkert läge, vilket fungerade utmärkt.

Virusdefinitionerna var lite gamla, men jag tänkte att jag skulle scanna igenom innan jag kopplade upp mig på Internet igen. Efter 2 timmar var den fortfarande i mina temporära internet filer. Insåg att det fanns 40 mappar där, ett antal av dem innehöll mer än 50 000 filer. Jag förstår att det tog lite tid... Så istället för att scanna dem så tänkte jag radera dem, så efter 2 timmars raderande hade jag kommit halvvägs genom mapparna, och då var det midnatt och verkligen läggdags. Få fortsätta rensandet ikväll antar jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltid bra att radera.
Bort med eländet. Tänk så mycket goja man bär runt på...

Ponte sa...

Japp, tippar på att det blir en lååång datortrasselvecka, frågan är om det inte är enklare att formatera och installera om allt...

Rexxie sa...

Om du kan plocka bort mappen så går det fortare om du öppnar ett kommandofönster och tar bort den (dvs inte kör via utforskaren).

Exempel: du skall ta bort c:\temp\katalog1 och då kör man

rd c:\temp\katalog1 /s /q

Ponte sa...

hmmm, ska nog testa det, den andra metoden är INTE snabb...