fredag 2 november 2007

J-Day

Idag är det J-Day och för att göra lite reklam så kan man hitta lite mer om det här. J-Day är dagen då julölen släpps i Danmark och den är nästan lika viktig som julen. Överallt ser man reklam för Tuborgs julöl med texten: "Snön kommer den 2 november kl 20.59", för det är tiden då man släpper julölen.

Ikväll vet jag så här på förhand att på Masken Bar delas det ut en gratisflaska till varje person som är i baren vid den tiden, på Blender får alla en julölsbiljett när de kommer in och på Centralhjörnet tar man 9,90 kr / flaska julöl hela kvällen. Som bäddat för storkonsumption.

En annan speciell sak med kvällen är att danskarna dricker julöl som om det vore Tuborg grön, det brukar inte gå sådär överdrivet bra, för om man är van vid att plocka ner 10 öl på 5 timmar i baren och traska hem lite glad i hatten så kommer man ikväll att släpa sig hem betydligt gladare i hatten eftersom Tuborg Grön är en mellanöl och Julölen är en starköl. Det var kul att se, för danskar blir sällan jätteberusade, men ikväll kommer det att hända...

Ha nu en trevlig fredagkväll och se till att busa lite, det har ni gjort er förtjänta av!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ååhh! Danmark verkar så mycket roligare! Måste flytta till Köpenhamn snart!

Ponte sa...

Det är bara att passa på, du är nog välkommen skulle jag tro!

Anonym sa...

Hahaha. J-Day.

Jag har dessvärre börjat bli en smula rädd för danskar.

Ponte sa...

Nejdå, de är rätt så snälla tror jag...