lördag 24 maj 2008

Nu är det nära

De svenska kvällstidningarna har redan tagit ut segern mer eller mindre, man kan läsa om journaliströstningar, omröstningar på några sajter osv där vi hamnar först. En norsk sajt tror att Danmark ska vinna, de danska tidningarna tror på topplacering och som vanligt kommer det att heta att östländerna bara röstar på varandra.

Men de danska tidningarna tror inte att Simon Matthews vinner, de har istället lite mer objektivt satt ihop den mest tippade trion, information som vi givetvis inte får eftersom våra journalister bara lyfter fram Lotta, nationalismen segrar i kvällsblaskorna som alltid. Toptrion är Ryssland, Ukraina och Serbien...

Av de danska läsarna tror hälften att Danmark kommer högst av de nordiska länderna, sedan Sverige, Island, Norge och Finland. Var fjärde tror att Danmark vinner eller kommer top 3... Så en 10:e plats för Sverige verkar väl logiskt eller? Har inte Sverige alltid pekats ut som favorit i svenska medier? Iallafall så länge jag har följt den här tävlingen... Israel 12 points! Men det här måste vara en överraskning eller?

Själv hoppar jag i värsta mellostassen och åker till Danmark, tror jag skippar låtarna och följer röstningen, det verkar vara mitt sätt. Ha en kul kväll och kommer Sverige bättre än 10:a får vi vara nöjda... Och danskarna firar ju att det har varit kungligt bröllop idag, prins Joachim och Marie har gift sig i Mögeltönders kyrka i Sönderjylland.

Inga kommentarer: