onsdag 27 augusti 2008

Pengar är ett bekymmer

Meningen var att lördagsbesöket i Köpenhamn skulle bli ett sådant ovanligt som slutar redan vid midnatt eftersom jag ju tänkt vara fräsch tillbaka från semestern på måndagen, men nu blev det ju inte så, inte alls så faktiskt.

För första gången någonsin tog jag med paraplyet till barrundan eftersom det regnat hela eftermiddagen och trots det blev jag blöt när jag skulle korsa en gata där det på övergångsstället var en rejäl pöl, så rejäl att det rann vatten över kanten och ner i skon, typiskt!

På vägen till Danmark funderade jag över om jag hade tillräckligt med pengar eller inte, och kom till slut fram till att det blir svårare att hitta en öppen bankomat ju senare på natten det är och de flesta barer tar bara det inhemska (med betoning på korkat) kortet Dancard, ett kort som fungerar som Visa Electron men som inte är knutet till någon internationell kortutgivare. En helt korkad lösning enligt min ringa mening, men danskarna ska ju vara lite speciella ibland.

Så när jag kom till Köpenhamn skulle jag hitta en bankomat, Nordea i Danmark tar inte mitt Visa-kort, Danske bank tar det ibland och har dessutom tuggat sönder det en gång, så dem undviker jag och då måste jag hitta en annan bank. På det första stället var bankkontoret nedlagt och bankomaten borttagen. Så blev det ner till Ströget, den var också borttagen, så blev det en bit längre bort på Ströget, den var stängd, så blev det till slut Kungens Nytorv (vid Nyhavn låååångt bort), där fanns det ett gäng att välja på. Så hade man bara 15 minuters promme tillbaka till barerna och hela operation hitta pengar tog drygt en halvtimma. Det skulle visa sig att jag kom hem med mer pengar än jag tagit ut, så de jag hade med mig hade faktiskt räckt till.

Det blev inte den vanliga barrundan, för jag skulle ju träffa Frisyrens kompis, så jag tog en annan väg, fick några öl och konstatera att det var en mycket död kväll. Lördagen efter Pride, tillika lördagen före lön. På första stället satt ett gäng heteroer (de såg lätt alkoholiserade ut) och var jättefulla, men det var ju skönt att de spenderar sina strejta kronor där iallafall. De hade en ny bartender, ung och lite fin, men inte min typ...

Så träffade jag på Frisyrens kompis och jag gjorde en lång genomgång av läget och fick till svar att "jamen då är det väl lika bra att ställa in dejten eller?" Och jag som oroat mig halva eftermiddagen för det samtalet.

Inga kommentarer: