onsdag 20 augusti 2008

Paraden

Efter knappt 5 timmars sömn så var det dags att kliva upp och göra sig iordning inför paraden, det var lite tungt, men efter ett par muggar kaffe och en skiva rågbröd kändes allt riktigt bra, homojulafton igen! H däremot var oändligt långt ifrån på G om man säger, men efter en halvtimma lyckades han lätta från soffan, få på sig lite kläder och då begav han sig till butiken runt hörnet och kom tillbaka med 2 flaskor cola och två Tuborg. Efter de båda ölen kände han sig liiiite bättre...

Så var det samling vid Nörrebrohallen, massa folk som skulle organisera sig, en säckpipeblåsare som skulle få styr på prylarna, folk som skulle få på sig kläder eller av sig kläder för den delen och Ponte hittade en sittplats på en stenmur så jag kunde se ut över halva iordningställandet.

Danskarna är ju roliga, de två tidigare åren har vi delat på en flarra shots till frukost, det hade vi turligt nog inte den här gången, men ölen och drinkarna flödade redan nu, jag höll mig till min flaska vatten för öl och långpromme brukar inte vara någon bra kombination för mig.

Annars om åren brukar paraden komma igång 5-10 minuter efter utsatt tid, så inte denna gång, den började 5 minuter före utsatt tid, så när jag så sakta rörde mig mot utgången för att börja plåta så såg jag att de första redan börjat rulla, så det var till att skynda sig så man hann före och kunde få de första bilderna i turordning, så jag hamnade längst upp på Nörrebrogade innan jag var före alla och kunde plocka fram kameran.

Så kom ekipagen ett efter ett, vagnar med dragtema (oerhört poppis i Danmark av någon helt outgrundlig anledning), skotskt tema, schlagertema, smurftema, "vältränade kroppar i tajta badbyxor"-tema (vackert att se!!), lädertema (också vackert att se) och hur mycket annat som helst.

En av de sista grupperna var den med skotsktemat och när den vagnen kom var det någon ligist som lyckats komma över en kartong ägg som haglade över dem, men bara en person blev träffad och som en av dem sa, när jag snackade med honom senare, att de var glada att det var ägg och inte gatsten eller tomflaskor. Dessutom fick jag veta att utanför en frisörsalong stod 3 svarta damer (som var i flätningsprocess) och hejade på ända tills de fick se en svart kille på en av vagnarna, det där med bögerier är tydligen nått som bara danskar gör eller nått...

Så ringlade sig paraden i god fart nedför nörrebrogade, batterierna i kameran tog slut och reservbatterierna i fodralet var tydligen också slut (typiskt!!), så jag fick in och köpa nya för att kunna fortsätta plåtandet.

Spektaklet slutade på Rådhusplatsen där många tusen väntade på oss och där blev det uppträdanden, en jag pallade inte med att stå utan fick nått litet att äta (hade nu varit uppe i 5 timmar och fått i mig en skiva rågbröd och kaffe) och traskade till en bar.

Inga kommentarer: