onsdag 6 augusti 2008

Pridefredagen - Dag

Så klev man upp och kände sig rätt fräsch om än lite trött, fräsch tack vare vattendrickandet kvällen innan och visst ångrade man lite att man inte hängt med på trekanten, men bara lite... Till frukost fanns 4 asiatiska rätt fina killar (tror de var från USA), så jag hade nått att titta på under morgonmåltiden.

Så blev det en tupplur efter frukost och en liten tur på stan, jag hade ju en plan för dagen. Det blev traskning runt Jarlaplan ett område jag inte besökt värst många gånger ens när jag bodde i Stockholm och den irländska puben där jag supit till några gånger den fanns kvar även om jag inte gick in och stöttade dem ekonomiskt den här gången.

Efter ett tag hittade jag ett mysigt café med uteservering där jag fick mig en cappuccino och en lässtund i skuggan under träden, ett bra sätt att fördriva en timma mitt på dagen. Så blev det lite mer promenerande, klart man spanade lite på en del vackra killar ur lokalbefolkningen och till slut så var det dars att ge sig iväg till second hand butiken igen.

När jag dök upp hade den inte öppnat ännu, men efter några minuter kom en man på MC så jag tänkte att det verkar ju kunna vara affärsinnehavaren, men det var det inte. Han stod där i skuggan under ett träd och svettades i sitt skinnställ en halvtimma medan han väntade och jag nöjde mig med en glass i skuggan under träden skönt klädd i T-Shirt och shorts i den kladdiga värmen, det var lite åskkänsla i luften.

När han givit sig iväg och jag ledsnat på att spana på vackra lättklädda heterokillar i parken så traskade jag in i butiken bredvid den jag skulle till för att fråga om det var så att man ibland inte öppnade skinnbutiken. "Oh det har jag glömt", sa damen i butiken, "jag skulle ju sätta upp en lapp om att hon som jobbar idag skulle bli försenad".

Så efter några minuter till i parken så dök kvinnan upp och jag kunde traska in i butiken igen. Det luktade verkligen instängd källare, men det var också den här dagen skönt svalt där nere. Dagen innan hade jag ju hittat ett par byxor i väldigt mjukt och fint skinn, men de var ju lite trånga i linningen, men efter en stund så köpte jag dem iallafall. Det satt inget pris på dem, så hon sa att jag brukar ta det här priset, men jag ger dig 50 kronor i rabatt, eller förresten, vi säger 100 kronor i rabatt. Jag slog till.

Men nu saknade jag fortfarande ett par boots för mina svarta pumaskor når inte upp till dresscoden men det fanns inga hos damen som passade mina stora fossingar. Så efter att på en av årets varmaste dagar inhandlat ett par svarta skinnbyxor så var det bara att ge sig ut på jakt efter skor. Det var ju ett helt hopplöst företag eftersom jag inte riktigt visste var jag skulle leta, ett otal skobutiker och second hand butiker betades av, men jag fick ge upp och hoppades klara mig, pumaskorna är ju svarta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju vänligt av damen.
Hon såg nog att du var en fin liten grabb som förtjänade en redig rabatt.

Ponte sa...

Hon tyckte nog det...