fredag 15 augusti 2008

Pride igen

Snart så blir det en danmarksresa igen för nu är det pridefredag med kompis H och imorgon blir det prideparad följt av andra kvällsövningar och förhoppningsvis får vi solsken imorgon på dagen. Förra veckan när jag träffade H så berättade han för alla som ville höra att han minsann hade varit med i prideparaden 8 gånger och det hade minsann varit bra väder varje gång. Själv minns jag förra årets lätta regn, men det var ju på mig det...

Idag hade det också blivit en del OS, Tennis är en märklig sport och jag stängde av TV:n och tog en tupplur när de passerat 4 timmar i dubbelsemin och roade mig med att inse hur tråkigt det är, samma hela tiden, serv-retur-ev en retur till och ut/bom/nät, 3 sekunder och sedan ska de leka med bollarna, torka svetten och gå runt i ca 40 sekunder och så serv igen. Det betyder att bollen var i spel i ca 18 minuter under de 4 timmarna, resten var bara väntetid.

Också i år hålls en alternativ Prideparad i Köpenhamn mot kommersialiseringen av Pride där de "rika barägarna som ni gynnar när ni går ut ska visa upp sig och få sälja ännu mer". Man tycker tydligen att homobarer inte ska gå med vinst och att de som jobbar i homobar borde ha typ medborgarlön eller nått. Det roliga är ju att man gör det i Danmark där hela pridespektaklet är helt gratis, pridesquare med artister och allt, gå med i paraden och många barer och ställen har gratis öl till alla som är med i paraden och en del av ställena kör gratis shotrunda ett antal gånger under kvällen för att fira. De som betalar för priden är ju paradekipagen som får punga ut med en riktigt rejäl slant för att få visa upp sig.

I Stockholm däremot hade jag kunnat förstå det för jag tyckte att det verkligen var att klå av homosarna så mycket pengar som möjligt, men men.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ah! De där danskarna!

Hoppas paraddagen blir UNDERBAR!

Ponte sa...

Tack, det blev de!