torsdag 10 januari 2008

Lögner

Vid nyår när jag också var i Köpenhamn, kom en kille som påstod sig vara amerikan fram och började snacka. Det var nått som inte kändes rätt med honom, han hade en accent som lät konstig, så jag frågade vad huvudstaden i delstaten han påstod sig komma från heter. Efter några sekunders funderande kom han på det...

Om man kommer som turist till Danmark och bara ska stanna några veckor så kommer man inte att lära sig danska, men det kunde han när jag träffade på honom igen i lördags, för då beställde han i baren på danska.

När vi var på sista stället dök han upp igen och snackade spanska med latinon och påstod sig vara från Barcelona och därför hade en catalansk accent på sin spanska...

Om man ska köra med en bluffhistoria så räcker det med en, man måste spela rollen hela tiden och man måste komma ihåg vad man sagt, vilket är helt omöjligt i praktiken, för olika människor kommer ihåg olika detaljer, vissa av dem helt helt märkliga.

Hur som helst berättade de båda kvinnorna att han stulit ett par jackor och försvunnit med dem tidigare under kvällen och att han försökt ta också deras jackor när han trott att de var obevakade, men låtit bli när han sett att det var kvinnojackor. Jag vet inte, men kanske hade de rätt... Honom håller vi oss borta från för nått är inte riktigt 100%-igt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

FÖr en gångs skull var det inte JAG som lockade till mig en idiot.
Tack och pris.

Var vaksam. De kommer i flock.

Ponte sa...

Oj, sju svåra år på gång...