tisdag 3 april 2007

Vild helg

Fredagen blev oerhört vild måste jag säga, jag passade på att ta igen mig med tupplur i soffan, strötittande på tv och lätt strategispelande. Planen var att bli utvilad inför lördagens inplanerade övningar, men det sket sig. Vaknade på lördagsmorgonen trött kl 07.00 och lyckades inte somna om, försökte ta en lur på eftermiddagen, men lyckades inte samla tankarna och somna. Gud så irriterande!!

Så man anländer till Köpenhamn lätt halvtrött hamnar i en bar, får veta att kompisen blir 1,5 timmar sen och får sedan uppleva 2 riktigt kul episoder.

1. En svensk och en norrman runt 40 där inne. De var bästa kompisar sedan år tillbaka och de gnabbades, drev med varandra och slängde käft oavbrutet. Då var det en full gammal gubbe som började tafsa lite på svensken som då började driva hejdlöst med den danska gubben som inte fattade att de drev med honom. "ta bort händerna, de är iskalla, du sitter väl inte och dör här i baren?" och liknande. Situationen var kort sagt tokrolig...

2. Det satt en gubbe (75+) i baren och mumlade lite och jag snackade med en annan kille och han sa nått om att "förr i tiden fanns det fler påsköl att välja på" eller nått liknande. Då hajade den äldre mannen till och började mumla om forntiden och hur bra det var och om någon bekant som hade hyrt ett rum hos hans kusin på Jylland för 40 år sedan och som han hade träffat igen på en bussresa till Hamburg för några veckor sedan... Sömnpiller var inte ens förnamnet... Sedan berättade han att han skulle till sin mor till påsk, hon måste ha gått i pension i samband med Napoleonkrigen.

Sedan ramlade vi över en radda bekantingar, men alla skulle hem eller till ställen jag inte känner för, så vid 2-snåret blev jag lämnad själv, traskade till värsta köttmarknaden men var för trött och stack hem före 5. Det blev en trevlig kväll, men jag hade behövt ett rejält ragg och det var jag inte ens i närheten av...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! SÅ ska jag säga nästa gång.. "herregud.. du är iskall, du sitter väl inte och dör här i baren?"

Ponte sa...

Testa det nästa gång någon gammal gubbe raggar på dig!