måndag 16 april 2007

Lammkött och rallarsving

Efter att ha lämnas M2 sent på eftermiddagen ringde jag kompis H, men han hade våldsam Tømmermand och skulle lägga sig igen, så Ponte den slampan gick till Restaurang Gyllene Bågen, fick en Mc Feast och bestämde sig för att stanna i Köpenhamn några timmar till. Planen var att sticka hem vid typ midnatt medan det fortfarande går lätt att ta sig till Sverige.

Gick till "favvobaren när man är ute själv", hittade en ledig plats i baren, snackade med någon bekanting och hamnade efter en liten stund i ett tärningsspel med den hotta bartendern (som är dansare och har min favvotyp av kroppsform, dvs lite muskler och lite rund, jag får söka hjälp för det kanske), en trevlig dansk och en kul ung amerikan. Den som förlorade bjöd de andra på shots, en bra deal... Efter tärningsspelandet var avslutat dök en riktigt fjollig kille på 202 cm upp, kan inte hjälpa det men jag tycker det ser så komiskt ut på nått sätt.

Det var på randen till barslagsmål ett tag när en dansk med en så pass udda dialekt att bartendern inte försod att han ville ha en Tuborg. Snubben måste ha varit från typ Bumfuck Sønderjylland eller nått... En av gubbarna i baren fällde en kommentar och fick ett knytnävsslag i sidan. Han med dialekten gick efter det. En stund tidigare hade han sovit hängade över ett bord och ännu tidigare hade han dragit ner en Tuborg på ett par minuter (han hade just beställt när jag gick för att "pudra näsan" / aka "byta skor" och tog sista klunken när jag kom tillbaka). Då kan man bli onykter i ett huj, jädrar i mina fjädrar.

Hur som helst stötte amerikanen på mig så jag hängde med vidare och fick veta att amerikanen var född 1987. Oj, så ung såg han inte ut, men för mig som passerat 30 kändes det lovely att en lammis var så intresserad, sånt är bra för självförtroendet. Vi tog med den långa kraftiga fjollan och gick vidare. Man kunde inte annat än fundera "vad kommer att hända nu?" Ja förutom mer öldrickning naturligtvis...

En ordningsfråga, kan någon expert som läser bloggen (om det nu är någon som orkar det vill säga) ge mig en definition på vad ett lammkött är?

7 kommentarer:

Kim da Costa sa...

Ditt uteliv är minst sagt händelserikt och underhållande.
Lammkött vet jag inte så mkt om dock...

Rexxie sa...

Vad som är lammisar eller inte är väl helt relativt till hur gammal man är själv, och när man börjar skämmas :-)

Ponte sa...

Kim - Jag tror jag ska köra med avhållsamhet den kommande helgen, bara hänga med polarna här hemma istället...

Rexxie - OK, då var det ingen lammis kanske... Det där med att skämmas är inte riktigt min grej tror jag.

Anonym sa...

Lammkött är det som inte fastnar i tänderna!

Ponte sa...

Anonym - Så det är det som är lammkött. Då ska jag äta mer!

Anonym sa...

Åh, 1987!!! Det är ju mitt år ; ) Vi 87:or gillar 30-ish people.

Ponte sa...

Så du ska fylla 20 iår Tennis, får man fråga när det sker?