onsdag 4 november 2009

En snabb fatöl till frulle

När brasilianens kompis och några till hade blivit utslängda i fredags natt kom jag fram till att jag ville ha ett mindre stimmigt ställe eller åka hem. Den senare tanken kändes inte så spännande (”slår som han plägar inom kort, slika spörjande tankar bort” som det står i dikten Tomten). Träffade någon annan bekanting på vägen ut. Han var mycket upprörd över att han inte fick ut sin jacka i garderoben (han hade tappat sitt nummer). Orkade inte bli sympatiupprörd utan önskade honom lycka till och jag traskade till Morgonvärdshuset småsjungande på Jämtlandssången medan regnet duggade lite fint i håret.

Var en av morgonens första kunder på Morgonvärdshuset och tjejen i baren var ytterst ohjälpsam, man fick jobba hårt för att lyckas påkalla någon som helst uppmärksamhet. Träffade en rolig men lite konstig walesisk farbror som inte orkade vara hemma och äta frulle med frugan, istället hade han tagit taxi in till stan för att dricka frukost. En dansk farbror ställde sig bredvid mig och beställde en fatöl till frukost, han svepte den medan tjejen bakom baren plockade ihop hans växel. Man kan ju undra vad han skulle dricka till lunch…

Träffade också en rödögd dansk från Odense vars ekonomiska sinne inte var det bästa. Han hade fått ett 3-veckors jobb i England på tisdagen och skulle ha varit där på onsdagen. Men de billigaste flygbiljetterna han hittat kostade 3000 kr ”Och det betalar jag INTE” sa han. Istället hade han tagit in på hotell i Köpenhamn och hängt i barer sedan onsdag morgon för på måndagen fanns det en 500 kronors-biljett. 5 nätter på hotell i Köpenhamn kostar mer än de 2500 han sparat, dessutom hade han ju tjänat 3 dagars lön om han åkt tidigare…

Så dök plötsligt det halva paret nummer 1 upp. Berättade att jag träffat nummer 2 i Nattklubben ”den jobbiga tråkiga människan” var svaret. Nåja de var ju onyktra så jag antar att de haft ett rejält bråk tidigare under kvällen som vanligt. Nummer 1 träffade någon äcklig gubbe som bjöd honom på cigarrer och försökte sedan tafsa på en ung jättefull heterokille utan framgång. Var plötsligt hungrig igen, så jag informerade nummer 1 att jag skulle äta och sedan fortsätta min lördag i en av homo-barerna, han skulle komma efter, men det skulle visa sig vara tomt prat.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Jag är alltid SÅ nervös när jag går till garderoben för att hämta ut jackan. Ofta har jag ju placerat brickan på nåt smart ställe som jag inte längre kan minnas.

Ponte sa...

Det gäller att veta var man har den, kan bli kallt att gå hem utan jacka...