måndag 6 juli 2009

Bar himmel över slutna ögon

När Lammis och jag kom till Nattklubben i onsdags så träffade vi den trevliga ynglingen som det halva paret presenterat mig för tidigare på kvällen, så vi snackade med honom. Han hade spanat in någon kille längre ner i baren, och eftersom det var någon som tidigare jobbat i en bar jag ibland besöker, så hämtade jag över honom.

Efter ett par trevliga timmar var det stängningsdags och med mig som vägvisare traskade vi alla fyra till ett morgonvärdshus. Det var tokvarmt där inne och en konstig kvinna satt vid ett bord och hade fått nått i frukostväg. Hon somnade med huvudet ner i en ostmacka, bartendern sa åt henne att hon skulle bli utslängd om hon gjorde det igen. Minuten senare nickade hon till igen, men jag var över till hennes bord och väckte henne, hon var nog alkis och hade betalt för frukost så måste hon ju få chansen att äta. Hon var tacksam och berättade att bartendern var bög.

I brist på bättre berättade vi lite sexhistorier för henne när det plötsligt dök upp en kostymtyp och tog plats tillsammans med oss fyra. Det tog lite död på historierna om man säger. Jag försökte övertyga Lammis (som bor i närheten) att han skulle ta med de båda kåta ynglingarna hem, men det ville han inte. Det var nämligen så att den ena bodde hemma hos föräldrarna och hade inte kommit ut och den andre bor numera på Jylland, så det hade inget ställe att få utlopp för sina lustar på.

Efter ett tag traskade vi till nästa morgonvärdshus, Lammis traskade hem och så var vi bara tre. Jag kläckte den lysande idén att de ju kunde gå på den lilla bastuklubben som öppnar kl 10, där kunde de ju både knulla och sova. De köpte den idén och sedan ångrade jag mig lite, men men... Vid 9 lämnade jag dem, men kom på att "nej jag vill inte hem". Funderade också på att gå till bastuklubben och sova, men tänkte att det kunde kli konstigt, så istället fick jag för mig att sova i Örstedsparken. Så här i efterhand var det kanske inte nått val att rekommendera, men just då kändes det helt rätt.

Så Ponte traskade till parken, hittade en avsides gräsplätt i skugga där man inte kunde ses från någon av gångvägarna. Placerade plånboken, nycklarna och telefonen i bakfickorna och väskan som kudde, lade mig på rygg och sov under bar himmel i en park mitt i Köpenhamn i 4 timmar.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Bra att du är noggrann med dina prylar när du campar!

Ponte sa...

Vet inte riktigt om det räknas som camping, men lite försiktig får man allt vara.