onsdag 24 oktober 2007

Quasimodos tvillingbror, Draculas son och Frankensteins svärfar

Och helgen fortsatte:

Vi tog en promme in till centrum, Vikingen och jag, på lördagskvällen, vi hade laddat hemma med en Franziskaner och en långfärdsöl, men började med en kebab på Ströget innan det blev mer öl.

På första stället var det ett par personer jag kände igen, jag satt med ryggen mot de flesta, så det var Vikingen som efter en halv öl upptäckte att "Vi är de enda under 40 här inne" och när man tittade närmare på klientelet så var hälften skabbiga gubbar och andra halvan halvskabbiga män, det var då märkligt. Är vi redan i rysartimman?

Nåja, värre kan det liksom inte bli tyckte jag och sekunden efter öppnades dörren och en liten rund närsynt farbror med håret åt alla håll och fluga kom in. Vi kunde inte annat än skratta åt elendet och när 4 män 50+ med stora magar och flanellskjortor dök upp så bröt vi ihop båda två.

Det var en intressant figur ibörjan av kvällen, 50-ish nått som kom fram till vårt bord, stannade en halvmeter från bordet och började flirta med ögonen både mot mig och Vikingen. Han stannade i mer än en minut och vi bara tittade på varandra, brukar sånt verkligen fungera? Nåja, som de enda under 40, hade vi inte haft några problem att hitta någon att släpa med hem, men de var helt förfärliga...

Så vi gick vidare och klientelet var på nästa ställe också liknande. Där var vi kanske 5 pers under 40, rysartimman fortsätter. Så när klockan blev 1 borde ju rysartimman ta slut, så det föreslog jag till Vikingen, men han kontrade med att efter rysartimman kommer den onda timman och det gjorde den banne mig. Det ramlade in några jättegamla, några jättefulla och 2 som hade någon form av störning tror jag.

Så vi såg Quasimodos tvillingbror, Draculas son och Frankensteins svärfar tror jag, det var så det kändes... Och vi kan inte förklara det hela, visserligen var 2 posha nattklubbar öppna (mot vanligen bara 1), så visst kan man tro att en del unga stack dit, men de brukar börja på stan en liten runda först. Det kan delvis förklara att det var få unga, men det förklarar inte varför det var så många gamla.

Vi hade lite olika teorier,
1. PRO-Homo bussresa från Jylland
2. Prins Henriks födelsedag
3. Återträff för prins Henriks älskare på 60-talet
4. Att det var helgen efter pensionsutbetalning
5. Att de andtällda på servicehusen var i strejk

Vikingen och jag knatade hem och sov redan före kl 2, för då var vi less på alla gamla monster...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är rädd att när folk ser mig så ser de mig som en sån där gubbe med mage + flanellskjorta.
:(
Men jag jobbar på att bli mer ungdomlig.

Ponte sa...

Du har ingen mage, men möjligen en flanellskjorta...

Anonym sa...

Flanellen hänger nog någonstans i garderoben... Om jag inte gav den till någon rultig lesbian i födelsedagspresent.