fredag 5 december 2008

Ny fackförening

I Danmark skapar nu de som jobbar som porrmodeller sin egen fackförening med en kul slogan: Bevar dansk kultur - støt dansk porno (Bevara dansk kultur - stöd dansk porr). Eftersom de inte får vara med i facket (som de prostituerade får) så har de inte rätt till sjukersättning och a-kassa trots att branschen i Danmark är ganska laglydig och modellerna på de lite bättre ställena betalar skatt.

Fri översättning av texten som hör till Youtube-klippet

"Porrmodeller är också människor eller? Vi kämpar för en bättre bransch, vi kämpar för bättre villkor, För oss är det viktigt att det kommer lagar för att säkra våra rättigheter ochvår framtid som människor och porrmodeller.

Långtifrån alla porrmodeller är offer, men vi blir gjorda till offer, Istället för att bara tycka illa om oss, hjälp oss istället att göra en skillnad. Vi önskar att danska porrproducenter blir registrerade och får en form av licens för att producera porr så det är möjligt att skilja de bra från de dåliga.

Nu är det ett laglöst område där man de facto inte ens behöver ett avtal för att ge ut porrfilm, man behöver faktiskt inget. Dessutom är det inte nått som heter fackförening för en porrmodell, det är det ju till exempel för mainstream skådespelare. För Danmark tycker inte att det är nödvändigt att säkra lika rättigheter för alla människor, eller tycker vi det?"

Själv tycker jag att killen i inslaget är het, mycket het.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, han är het. Jag vill gärna ta del av hans arbete.

Ponte sa...

Måste lista ut vem han är...