fredag 12 december 2008

Mat sjukdomar och sprit

I söndags efter en toksnabb tillfixning blev det en tur till Köpenhamn igen, det var ju gratis julbrunch på en av barerna och det brukar ju vara OK stämning vid de tillfällena. De båda gångerna jag varit på söndagsbrunch där var ju helt olika, den första gången rätt tradig och den andra gången rätt kul.

Kom fram, var rätt sen och baren var knökafull, så det blev till att stå och äta till att börja med, men sedan hittade jag en av Vikingens vänner som tyckte att jag kunde stå vid deras bord och äta. Fick deras platser när de gick strax senare, men man vågade ju inte gå och ta mer eftersom det nog hade varit stor risk att man skulle få stå igen.

Men det tunnade ut rätt så snabbt och det blev en ledig plats i baren som jag snabbt plockade, killen bredvid var en person jag snackat med några gånger, så han undrade hur läget var och klart man svarade att det var OK och ställde motfrågan "och hur är det med dig?" Efter 5 minuter hade han gått igenom sina krämpor inklusive den elakartade prostatacancer han fått besked om ett par dagar tidigare, inget upplyftande samtal kan man lugnt påstå.

Männen i baren drack shots, mer shots och mest shots, själv avhöll jag mig från sånt, och det var nog smart. Efter en timma eller så kände jag inget stort behov av att sitta kvar med en sjukdomssnackare på ena sidan och ett förälskat par på andra sidan, så jag traskade vidare istället.

Planen för söndagen var ju mat, ett par öl och eventuellt bastuklubb, men så blev det ju inte, kände inget sug efter nakna män just då utan det blev till att gå vidare... Planen var dessutom att vara hemma kl 22 eftersom jag lovat att hjälpa till med lite saker på måndagsförmiddagen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hellre sjudomsprat än "allt är bra" fastän personen ser olycklig ut.

Det är farligt att dricka shots. Bra att du håller dig borta från eländet.

Anonym sa...

Hur ser en dansk julbrunch ut?

Ponte sa...

Kim - tyvärr ramlar man ju dit på shottande ibland, usch.

Tennis - sill, en massa gris-delar och rågbröd om man ska sammanfatta det hela.