måndag 10 september 2007

Bakis och skakis

Saker och ting blir ju inte som man planerat, iallafall inte för mig. Det blev en runda på stan i Köpenhamn men shoppingen var inte så bra, eller rättare sagt jag hittade inget spännande och i en del butiker var det tokmånga människor och solen sken så det blev varmare än jag planerat...

Efter 2 timmars traskande och shoppande tänkte jag läska mig med en öl eller 2 innan jag skulle träffa kompis H för att gå på marknad. Men efter ett tag hörde H av sig, han hade en monumental bakfylla från kvällen innan och hade då (vid halv 4 på eftermiddagen) inte ännu lämnat sängen så han ställade in.

Nu var detta inte jätteöverraskande, för jag visste att H hade varit ute i fredags (han hade ringt och lämnat meddelande på mitt mobilsvar 03.10 lördag morgon) och jag vet att H blir jättebakis och kommer vanligen inte ur sängen nästa dag.

Men på den första baren hände 2 roliga saker, först en rund, full gubbe men solbrillor som kom in och beställde en dubbel vodka med cola, ingen is. Rumstempererad vodka blandat med rumstempererad cola, usch och tvi. Sedan villa han ha påfyllning, drack den och skulle sedan ta taxi hem. Detta utspelade sig vid 3-tiden på eftermiddagen och tog knappt 15 minuter. Antar att han fyllnade till i taxin på väg hem...

Det andra roliga som hände var en bög och en flata med kaninöron. Killen hade vita rätt små öron som passade till hand vita outfit, med vit löskrage och svart fluga, vitt linne och vita jeans som framhävde en för mig mycket vacker bakdel, fast sminkade män har jag svårt med... Tjejen hade stora rosa kaninöron och var iövrigt helt klädd i rosa.

De hade börjat festhelgen i torsdags eftermiddag, stannat till Cosybar stängde vid 7 eller nått på fredagsmorgonen, haft efterfest utan att sova tills Centralhjörnet öppnade kl 13, fortsatt till Cosy stängde kl 8 på lördagsmorgonen, efterfest igen till Centralhjörnet öppnade kl 13 och när jag träffade på dem den eftermiddagen var de lite lätt mossiga och de andra polarna hade tydligen ramlat av en efter en. De började med en varsin Nielsen (som gammeldansk blandad med linement eller nått). Ponte var imponerad, men de var unga och studenter så de klarar väl sådant.

Efter några öl och 2 gubbar som ville ha med mig hem, en sittandes på vardera sidan och som blev lite irriterade på varandra, tog jag tillfället i akt att dricka ur strax efter att de båda beställt en ny och jag råkade på att nämna fel bar på frågan vart jag var på väg.

Det var trevligt på ställe nummer två, iallafall i början, men en massa folk gick hem eller vidare och jag hade lite tråkigt då, så jag SMS:ade Vikingen, fick svar att han var sjuk, men efter 10 minuter skrev han att han var less på att vara sjuk och nog skulle hänga på trots allt.

Mer kommer senare

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha. Skrattar gott åt kaninmannen.

Ponte sa...

De var roliga, fulla och inte helt med i matchen