fredag 26 september 2008

En fortsättning på homodiskussionen

Camilla kommenterade min text om homosexualitet häromdagen, här kommer hennes kommentar:

Jag har aldrig förstått varför man ska sätta folk i fack. Vi är väl alla människor, det räcker gott för mig. Du har rätt när du säger att alltför många heteromänniskor är fördomsfulla, men... detsamma gäller homosexuella. Jag har vänner som blivit utfrysta för att de varit bisexuella å därför inte är rätt... Man ska vara homo. Så det är inte bara heterosexuella som är trångsynta. Vore så mkt enklare om vi bara va ist för la tid på etiketter av folk.

Vi har nog lite fördomar mot heteroer ibland och de som är bi har vi extra många fördomar mot tror jag. Jag tror också det har mycket att göra med uppväxten. Många av bögarna som kom ut i tidiga tonåren har mest bögvänner och en del heterokvinnor, men nästan inga lesbiska, heteromän eller bimän, bikvinnor och transor. Man tenderar ju att samla folk som är som sig själv ju.

Vi som kom ut sent (jag var ju 30) har sällan några bögvänner sedan innan vi kom ut, i mitt fall två och vi umgås inte värst ofta. Däremot har man ju en radda heterovänner både killar och tjejer som man umgåtts med i ett antal år. Men jag tycker det är lite trist att inte känna några bikillar, bara en bitjej (som lever som hetero) och heller inga lesbiska eller transor (mer än på ”hej hur är läget”-basis)…

Alla är ju avundsjuka på bisexuella, tänk vilken marknad säger folk utan att tänka efter, de har ju alla att välja på. Jag förstår inte riktigt att folk tänker så. En bikille har ju typ 55% av befolkningen att välja på (om vi antar att 80% hetero, 10% bi/halvbi och 10% homo) för de övriga 45% är ju heteromän eller lesbiska (och därför inte så intresserade av killar kanske). En heteroman har 45% och en bög har 10%.

Att vara bi är nog det jobbigaste, speciellt när det kommer till förhållanden. Om man är lika tänd på killar som tjejer så måste det vara svårt att välja sida, för det måste man ju om man inte väljer att ha ett öppet förhållande förstås. Som bi är det nog också svårare att komma ut för som bög är det 2 saker att välja på, celibat eller ut och ragga killar (vilket ju inte betyder att man kommer ut iofs). Men som bikille kan man följa strömmen och välja sig en kvinna och hela livet gå och gräma sig över att man inte testat sin andra lust.

Nåja, diskussionen lär ju fortsätta. Men bara så ni vet det, jag har fördomar mot bögar, lesbiska, heterokillar, heterotjejer, bikillar, bitjejer, trasor, femmebögar, butchflator, queer/vet ej människor, asexuella, kristna, buddister, vänsterhänta, Mercedesägare och annat löst folk, men de är oftast kul människor…

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har oxå extremt mkt fördommar. Men jag tycker inte folk är bättre eller sämre pga vilka de är. Däremot pga deras val av tex bilar å klädsel. Jag avskyr audi-ägare *S* Det är en riktigt bra bil, men de som äger audi är speciella med stort S. Jag har fördommar eller fördommar vet jag inte om det kallas, mot BS, BI-personer. Jag tror i mitt stilla sinne att det är personer som inte riktigt vågar stå för det de är. Jag har dejtat en BS-kille som sa att jag kunde få honom hetero... hahaha jo tjena. Jag pressade honom om vad han fantiserade om å när jag en gång sög av honom så pressade jag ur honom vad han önskade mest av allt just då... Att få suga kuuuuk, fan jag vill ha kuuuuk. Han nästan grät när han stönade ur sig det. Nu kanske det inte är vad man som tjej vill höra, men det bevisade ju för mig att jag nog bara va en bra täckmantel. Jag tycker bara extremt synd om honom som inte vågar komma ut. En fördom till *S* Killen ser inte ens hetero ut... Å är det nåt jag har så är det gaydar... Jag fastnar ofta för bögar *S* Det här med att vara bi är ju även lite inne. Nu när Sverige sakta sakta sakta går åt rätt håll och inser att alla är lika mkt värda oavsett läggning så tror jag många bi-personern "försvinner". Det måste vara fruktansvärt att inte kunna stå för den man är. Å tänk så många människor som lever i en lögn. Både de som har en annan läggning men inte vågar å deras partner. Jag vet en hel del som inte vågar komma ut, för vad ska folk säga... Men va fan, vi har väl bara 1 liv och det är vårat. Vår skyldighet att ta tillvara tiden. Om jag nu va gay, vem skulle tacka mig för att jag sa att jag var hetero? Ingen. Eller säg att jag lever med en man som jag tror är hetero som inte är det. Då är mitt liv byggt på en lögn. Alla har väl sett Brokeback M. Sett fruns blick när han ska på "fisketur" med sin "kompis". Snacka om att dö inombords när man inser vilken lögn ens liv är. Oj vad jag svamlade iväg här då... Ska nog lägga ner nu. Å japp jag har fördommar jag med.

Ponte sa...

Vi får hoppas att vi fortsätter mot rätt håll...

Anonym sa...

Den farligaste av våra fördomar är tron att vi inte har några