lördag 10 oktober 2009

Tafs och armbrytning

Efter att ha ätit traskade jag till baren och träffade de andra trötta människorna på eftermiddagsbar (det var ju mer eller mindre fredag fortfarande kan man väl säga). De andra spelade tärning, jag tittade på, lite snack blev det också och sedan dök de grånade farbröderna upp igen. De ville absolut att jag skulle komma över till deras bord och snacka lite.

De var trevliga och man kunde ju ganska lätt plocka bort händerna som hamnade på ens lår några gånger. Dessutom fick man ju ett par gratis öl och dessvärre också några shots, urk. Den ena ville bryta arm, så det ställde man ju upp på, jag förlorade…

En av farbröderna var tydligen 75 och när jag blir så gammal ska jag också ta hela kvällen, natten, morgonen och eftermiddagen i en bar ofta. Han skulle förövrigt till Stockholm för att se en operaföreställning.

När jag tröttnat på dem återgick jag till mitt tidigare sällskap som nu var än tröttare, ett stadium som jag då kommit över ett par gånger redan. Några jättefulla jobbiga svenskar dansade, men jag spelade dansk, det funkade på dem. En italienare joinade sällskapet, men han var bara kåt och tråkig.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Jag har aldrig riktigt förstått det där med att "spela tärning".

Ponte sa...

Du får börja med det...