måndag 5 oktober 2009

Marmelad kanske?

På söndagskvällen fortsatte festen i den vilda baren, en av kunderna (som tidigare jobbat i baren) fick rycka in när bartendern tillslut var för full. Till slut avfolkades stället totalt och jag kände att det nog var läge för Nattklubben, sista tåget hade ju kört som vanligt.

Till en början var det megatråkigt, men efter ett par timmar dök några bekantingar upp. När stället sedan stängde kl 6 på morgonen skulle han och hans kompisar vidare till morgonvärdshus. Hans båda kompisar såg lite bekanta ut även om jag inte kunde placera dem just då.

Vi traskade genom ett Köpenhamn som sakta vaknade till ännu en måndagmorgon, men killarna från Nattklubben var ju sanslöst långsamma. Det tog en timma att promenera en sträcka som tar ca 8 minuter i vanligt takt. Men det var väl lika bra eftersom morgonvärdshuset just öppnat när vi dök upp.

Det började med en runda shots, kvinnan i baren jobbade sin första dag och vi var hennes första kunder. Vi tog plats vid ett bord och då trillade polletten ner. De två som såg bekanta ut var ju två av dem som jag varit ute med några veckor tidigare på samma bar, vid samma bord. Vi snackade och hade hur trevligt som helst när plötsligt två unga killar hoppade in vid vårt bord (eftersom vi skrattade och förövrigt var det knappt en människa).

En stund senare hamnade vi i en diskussion om testiklar och att den ena hänger lägre än den andra av praktiska skäl när man går. En man satt ensam två bord bort och hade mycket roligt åt oss. Han kom sedan och frågade om han fick hoppa in. Sedan dök Vikingens kompis upp och hoppade också in. Han brukar komma med världens roligaste kommentarer och han lyckades få in en riktigt kul. ”Är du helt sjuk i marmeladkroken?”

Inga kommentarer: