torsdag 15 oktober 2009

Lite danskt igen

Under sommaren har bandkriget på Norrebro i Köpenhamn (mer finns här) haft lite paus, men nu har det dragit igång igen. De senaste två dagarna har det varit tre skottlossningar och han som blev beskjuten igår kväll hade lämnat av familjen vid porten och åkte runt hörnet för att parkera och hade inget alls med det hela att göra, han såg bara ut som en typisk bandmedlem tydligen.

Köpenhamnspolisen har nu slutat med civilklädda poliser i de drabbade områdena eftersom en vanligtvis yngre kraftigt byggd man med skottsäker väst kan bli beskjuten just in case och man är rädd att folk runt omkring ska skadas (det har varit några sådana tillfällen när folk på andra sidan gatan fått en kula i benet). Nu patrullerar man bara med uniformsklädda poliser för att undvika missförstånd.

Den 1:a november går också Danmark över till digital-tv vilket medför att de som bor i Köpenhamnsområdet inte längre kan se SVT-kanalerna, de som bor i nordjylland får inte längre NRK-kanalerna och de som bor i syddanmark mister sina tyska kanaler. Politikerna är ilskna, så vi får väl se vad som händer...

4 kommentarer:

Kim M sa...

Man kan ju inte bara ta död på folks tv-kanaler!

Danne sa...

Herregud... Hur ska danskarna nu lära sig NÅGON svenska över huvudatget? Tack och lov att man lärt sig lite norska så man lättare förstår danskan... Krångligt va? ;)

Ponte sa...

Kimman - Tydligen, det är allas vårt svenska Boxer som ligger bakom med motiveringen att de inte har plats för alla kanaler i sitt utbud.
Ponte tror att det beror på att danskarna då skulle få allt för många gratiskanaler och Boxer skulle sälja färre paket.

Danne - Det är frågan, och det är också därför politikerna engagerat sig, öresundsintegrationen är en större grej i Danmark än i Sverige.

Kim M sa...

Det var en liten boxer det. Såna klarar jag mig utan. Ska det vara så ska det ta mig i brallan vara!