torsdag 8 oktober 2009

Homofobinlägget

Den hunkiga Kimman hade ramlat över en artikel om homofober och svensk hederskultur. Har nu läst den och dessutom gått igenom alla kommentarer (en rejäl hög).

Tydligen anser artikelskrivaren att förbudet mot månggifte i Sverige är en form av svensk/kristen hederskultur och att det inte är konstigare med incestförbud än med homoförbud.

Personligen har jag inget emot införandet av månggifte, men då ska det ju vara på jämställda villkor (dvs kvinnor får gifta sig med lika många som männen får). Detta skulle kanske skulle skapa en hyfsad röra i folkbokföringen och när det gäller släktskap, men det går säkert att lösa.

När det gäller incest är det något helt annat. Incest är i Sverige det samma som att få barn med sina barn, syskon eller syskonbarn. Detta leder nämligen till inavel och har en tendens att förstärka genetiska sjukdomar hos barnet. Varför är den svenska vargstammen hotad? Jo pga inavel. Varför är myskoxstammen hotad? Jo pga inavel.

Ett bra exempel på inavel är väl den spanske kungen Karl II . Hans far var också hans morbror. Hans farmors mor var också hans mormors mormor och hans morfars farmor. Hon var förövrigt också gift med sin morbror. Av den stackars kungens 25 närmaste förfäder är det bara 5 som kommer in med nytt blod och när han föds är det 110 år sedan det senast föddes någon i familjen vars föräldrar inte var kusiner eller närmare släkt. Mer om Karl II finns här.

3 kommentarer:

Kim M sa...

Oj.
Dina kunskaper om den spanske kungen imponerar djupt.
Du är en spjuver.

Ponte sa...

Han är en klassiker

dirty sa...

Intresserad av att läsa något roligt och följa alla förslag och tankar jag har att ge ? kika gärna in och hoppas något fastnar hos dig.. fastnar för att läsa vidare min blogg och ge mig tips och råd och följa mina tips och råd och beskymmer. ^^