tisdag 5 februari 2008

Om läderklubben del 1

SLM i Köpenhamn har funnits i många många år i lokalerna på Studiestræde och i lördags var sista kvällen på det gamla stället och om en månad öppnar man på nytt, denna gång på Lavendelstræde, fast det låter kanske lite lurigt att ha en läderklubb på Lavendelstræde, men men...

Killen som en gång hittat de gamla lokalerna, för övrigt samme kille som hittat de nya, höll ett litet tal och berättade om de gamla lokalerna. I slutet av medeltiden hade det varit bryggeri, senare hade det varit horhus och till sist lager innan det stod tomt länge och blev läderklubb.

För att komma in måste man vara medlem, det går att köpa ett 1-månads medlemsskap i dörren, men vissa evenemang är bara öppna får riktiga medlemmar eller som i lördags då riktiga medlemmar hade förtur och om det fortfarande fanns plats vid midnatt kunde även vi vanliga komma in.

Dessutom måste man följa en viss dresscode för att komma in, men om killen i insläppet tycker du är toksnygg kommer du in iallafall, det är en rätt så individuell bedömning och inte värst konsekvent. Men ska man på läderklubb så är det klart man ska klä upp sig, annars tappar man ju hela charmen med det.

I Danmark är regler för alkoholservering betydligt liberalare än i Sverige och när det gäller föreningar så är det väldigt fritt fram. Det innebär att man inte har i stort sätt några krav på sig och dessutom tror jag inte att man behöver redovisa försäljningen ens en gång, man betalar moms när man köper in ölen och sedan behåller man mellanskillnaden eftersom det är en föreningsverksamhet och allt krångel det skulle innebära för att få in några tusen kr till statskassan är liksom inte värt besväret.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låt det vara första och sista gången du kallar dig "vanlig".
Du är ett unikum!

Ponte sa...

Unikum, är inte det en 100%-ig synonym till original?

Anonym sa...

Unikum: något utan like, sällsynthet, unik sak, raritet.
Det vill säga PONTE!

Ponte sa...

Det är väl ett riktigt original det...