tisdag 19 januari 2010

Världens största sexbutik

På 50-talet var det ett par som öppnade en frisörsalong på Vesterbro i Köpenhamn. En del i konceptet var att ge rygg och nackmassage efteråt, för de hade hittat en vibrerande massagegrej som användes. Snart dök det upp folk som ville köpa en sådan för att använda hemma, så de köpte in 5 extra och plötsligt gav det större intäkter än friseringen. Det visade sig att ryggmassagehantaget gick att använda även på andra kroppsdelar.

Danmark var på den tiden ett av mycket få länder i världen där pornografi var tillåtet och i början av 60-talet gjordes frisersalongen om till porrbutik med namnet Blue Movie. Ett tag var det världens största sexbutik.

Ponte har varit där ett par gånger för några år sedan, det är mindre spännande, en massa film (de flesta heterofilmer), några bås där man kan stänga in sig (där golven är ganska äckliga), lite sexleksaker och det är det.

Med internetutvecklingen, konkurrensen från Istedgade och finanskris som grädde på moset har nu Blue Movie konkat. Ägaren blev intervjuad för en stund sedan på lokalnyheterna (TV2-Lorry) och han tyckte att butiken trots allt måste räknas som del i världens kulturarv. Vet inte om jag håller med. Vill ni ha en sista chans så håller de öppet för utförsäljning fram till den 31/3.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Tänk all sarre som glidit runt på det golvet ja... Hmm.

Ponte sa...

Precis, litervis av intorkad sperma gör att heltäckningsmattan ser lite brungul ut på sina ställen...