tisdag 22 december 2009

Så blev det en överraskande trekant

När jag på torsdagsnatten fått veta att det inte fanns några möjligheter att hamna i säng med den amerikanske journalisten så tog jag med honom till Dansklubben. Han hade förövrigt tröttnat på Nattklubben. Tänkte att jag ju behövde fördriva ett par timmar innan mitt tåg gick hem och han var ju trevligt sällskap.

Väl i Dansklubben (som också var riktigt stilla) hamnade vi i snack med en skotsk kille i 40-årsåldern som var rätt trevlig. Först blev det en genomgång hur det där med klaner och kiltfärger fungerade. Efter ett par öl skulle han tillbaka till sitt hotell, han hade nämligen ett möte 3 timmar senare. Vet inte om det är bra att komma onykter till möten, men det var ju inte mitt problem. Så undrade han om vi inte skulle hänga med honom till hotellet.

Sagt och gjort, vi traskade till skottens hotell där inga dignitärer bodde, så det var inga trassel att komma in där inte. Minuten senare var vi alla tre nakna hånglandes i sängen. Efter en halvtimmas fyllesex somnade vi gott och väcktes 90 minuter senare. Skotten hoppade i en kostym och 10 minuter senare var vi på väg ut genom dörren.

Följde journalisten till hans hotell, men insåg att det inte var någon idé att försöka. Kravallstaket och 20 vakter avskräckte mig kan man väl säga. På vägen tillbaka mot stationen såg jag två korteger i fredagsmorgonens rusningstrafik som proppade till gatorna lite extra. Kom fram till att det nog inte var någon dum idé att gå till morgonvärdshuset.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Härligt med lite internationellt mångmys.

Ponte sa...

Klart internationellt, nu kan man bocka av Skottland från listan...