fredag 4 december 2009

Påkommen tydligen

Vaknade på lördagsmorgonen på en för kort soffa hos en trevlig bekanting och väckte honom tydligen när jag traskade på herrarnas. Då kom han på att han ju lovat vara på jobbet kl 9 (klockan var då närmare 13). Så det blev till att hoppa i lite kläder och så gav vi oss iväg. Han i bilen och jag tog bussen.

Fick lite McDonalds och traskade till stället jag haft som sista anhalt kvällen innan, var givetvis dagens första kund. Det var nu den megatrevlige bartendern som jobbade och vi fick snackat lite politik, lite om klimatmötet och om ön Amager (där bla de södra stadsdelarna och flygplatsen ligger) som tydligen till 2/3 är Land reclamation (har inget bra svenskt ord för det just nu).

Danskarna tyckte det var toppen att världens ledare skulle mötas i Köpenhamn och träffa ett bindande avtal om klimatet. Men nu är danskarna mycket skeptiska till det hela eftersom det (om det överhuvudtaget blir något avtal) kommer att vara ett politiskt avtal och därför inte bindande. ”Här får vi punga ut med någon miljard av våra skattekronor för att en massa politiker från hela världen ska träffas, diskutera lite och äta co2-biffar”, som bartendern uttryckte det.

Två riktigt fulla bartenders från nattklubben ramlade in (de hade glömt att sova) och bjöd hela baren på shots (ett par rundor till och med). Den ena nickade till samtidigt som han drack läsk (mycket snitsigt gjort). Den andra bara snackade och snackade om sina operor, var tvungen att fundera efter varje ord, sluddrade nått fruktansvärt och nådde aldrig någon vart i historierna.

Tre norska heteroherrar hade lämnat av sina fruar på Strøget och skulle dricka lite. De visste antagligen inte att de var på homsebar, men det spelar ju ingen som helst roll. De blev tipsade om att besöka en erotikbutik och efter några snaps så tyckte de att det kanske inte var någon dum idé.

Till slut traskade den ena bartendern till nästa bar för att se om det var nått folk där och medan han var borta passade jag på att gå. Nådde den Vilda baren där det var lugnt och stilla, samma kvällsbartender som kvällen innan. ”Hej Ponte, var det en bra avsugning du fick nere i hörnet igår?” Blev lite generad, hade inte trott att någon sett…

4 kommentarer:

Kim M sa...

En helt ok avsugning, svarade du.

Ponte sa...

"Så kul var det inte" tror jag mitt svar blev.

Kim M sa...

Haha. Du sa det lite torrt så där..

Ponte sa...

Lite torr är man allt.