onsdag 16 december 2009

Då eller när

I lördags efter min intervju strosade jag sakta nedför gatorna in till centrum och begav mig till dagens första bar. Var riktigt frusen när jag nådde fram. På vägen såg jag ett tiotal heta anarkister, men de hade viktigare saker för sig antar jag… Träffade på några bekantingar som fortfarande var på fredagsfest när jag nådde baren, två lyckades somna i baren under den stund jag var där.

Fortsatte sedan till baren med den trevlige bartendern, så han var den förste att få veta att jag troligen har ett jobb igen snart. På vägen hade jag inhandlat ett påse brända mandlar eftersom han brukar vara snäll och bjussa på kaffe eller juice när hans chef inte är där. Han var förövrigt rätt missnöjd över att vara tvungen att jobba så ha inte kunde ut och demonstrera, men med tanke på hans vanligen lite anarkistiska åsikter antar jag att han skulle ha hamnat bakbunden på asfalten i 6 timmar utan att få gå på toa.

Bytte kläder i baren (jag hade klätt upp mig ena aning inför intervjun) och farbrorn som var den andra kunden tyckte det var en osedvanligt klen striptease. Men jag fick komplimanger angående mina lår i alla fall…

Efter en rejäl omgång barsnack fortsatte jag vidare till den vilda baren. Stammisarna var där och jag hamnade tillsammans med Ridaren och en farbror som är lärare. Fick då lära mig att på danska använder man ”nor” (när) i fraser som beskriver nutid och framtid och ”da” (då) när man beskriver dåtid. Ganska logiskt egentligen.

Tröttnade på Ridaren eftersom han var osedvanligt tyst men turligt nog dök det halva paret nummer 1 upp, har inte träffat någon av dem på bra länge nu. Efter det blev kvällen betydligt trevligare och Ridaren blev också roligare när han fyllnat till lite. Någon berusat jättekåt kille frågade runt om någon ville ha sex med honom och någon farbror följde snällt med i det mörka hörnet. Satt inte så jag kunde se nått dock.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Jag förstår inte varför de demonstrerar. Om de håller sig hemma så kan politikerna göra sitt jobb i fred. Slynor.

Ponte sa...

Men en del av slynorna var lite heta...