lördag 19 december 2009

En riktigt trött dag

På söndagsmorgonen nådde jag Morgonvärdshuset och var dagens första kund. Men 15 minuter senare var det nog 20 kunder, så helt tråkigt var det väl inte. Träffade en norsk tant med sommarställe 5 mil från där jag växte upp, insåg också att jag inte lyckades snacka jamska i onyktert tillstånd. Allt blev bara en dansk-svensk-norsk mix. Jobbigt.

Såg också en otroligt het ung kille, student tror jag. Dessvärre var han i sällskap med en flickvän, de hånglade i alla fall. Men jag hade nått att titta på, bara en sådan sak… Killen i baren bjöd på pepparkakor och choklad, mycket trevligt initiativ för oss som varit ute hela natten.

Efter några timmar tröttnade jag och traskade till baren med den trevlige bartendern. Han var upprörd över det som hänt under demonstrationerna dagen innan och ville egentligen ut och demonstrera mot polisvåld, men nått sånt blev det ju inte. Istället sprang han över till kiosken mittemot, köpte svartvinbärsjuice som han värmde och serverade mig eftersom han tyckte jag såg trött ut. Det är service…

Resten av eftermiddagen förflöt lugnt, alltför lugnt och jag kände att jag bara inte kom in i den där andra andningen som jag brukar. Bestämde mig för att gå till den vilda baren och se om det hände nått där, men det gjorde det inte. Träffade på en svart man från klimatkonferensen (han hade i alla fall ett passerkort dit), men orkade inte ens snacka med honom, var för trött. En bekanting bjöd mig på en shot och sedan åkte jag hem för nu var jag helt slut.

När jag kom hem lagade jag middag, kröp ner i sängen 20.45 och vaknade strax efter 8 på måndagsmorgonen. Det var kanske inte någon dum idé att åka hem trots allt…

Inga kommentarer: