måndag 21 december 2009

Kall och frusen

I torsdags blev det en tur till Köpenhamn igen i snö och kyla. Först var det tågtrassel så man hamnade på en blåsig station i 6 minusgrader i 20 minuter medan man väntade på tåget. Väl ombord var det riktigt kallt och när man nådde Köpenhamn var det att kämpa sig igenom motvinden innan man nådde den vilda baren där värmen inte fungerade och fick sig en iskall öl serverad.

Planen var att bege sig till Centralhjørnet och se de unga pågarna framföra diverse gamla danska hits, men jag gav upp på det och stannade i den Vilda baren istället. Ut i snöfall och snålblåst kändes inte så lockande… En elektriker försökte laga popcorn-maskinen, men efter en timmas kämpande satte han i kontakten och hela baren slocknade.

Det var en ganska stilla kväll måste jag säga, stammisarna, sexsnack i baren och lugnt. Men så senare på kvällen när jag bestämt mig för att titta förbi baren med den trevlige bartendern dök en bekanting upp. Efter honom en halvhet kille med lågt sittande byxor som gjorde att hans skinkor visade sig när han satt ner, mycket fint. Det visade sig att han var amerikansk journalist som jobbade med klimatmötet.

När det närmade sig stängningsdags traskade vi till Nattklubben där det var lika stilla, så vi hånglade en timma i en soffa. Fick veta att jag nog inte kunde följa med till hans hotell efter som FN-chefen och några presidenter från mindre viktiga länder tydligen bodde där. Journalisten hade haft svårt att ta sig in tidigare på eftermiddagen trots att han faktiskt hade ett rum där.

1 kommentar:

Kim M sa...

Mmm. En härlig journalist med skinande skinkor.