onsdag 23 december 2009

Ponte sätter betyg

Under förra helgens övningar i Danmark såg jag den nya QX-tidningen och passade på att läsa den när jag inte hade nått annat för mig en stund. Måste verkligen säga att den för mitt vidkommande inte kommer att läsas igen.

Tidigare var den väldigt politiskt korrekt och extremt heteroanpassad men innehöll alltid nått kul att läsa. Nu är det platt platt platt. Det verkar som om QX nu kommit fram till att satsa på de fina salongerna i Stockholm och enbart det. "Oh Darling!" följt av två i-luften-kindpussar för att inte riskera bakterier och för att inte riskera varandras makeup.

Bilden man får av den homosexuelle är att han (det är ju i QX-sammanhang oftast en han) är en ung, modemedveten schlagerfjolla som eventuellt kan tänka sig att småhångla lite på den 18:e dejten. Sedan åker ju personen i fråga på storstadstur ett par gånger per år och spenderar helgen på diverse bastuklubbar, men det nämns ju inte i tidningen.

Lite mode, lite styling, lite grooming, lite inredningtips, lite schlager, lite kändisar, lite skvaller, lite kändisskvaller och lite mingelfester. Är inte det typ samma koncept som tidningen Amelia om man bortser från schlagersidorna givetvis.

Det blir en överkryssad dildo i betyg från mig och jag är då generös eftersom julen närmar sig. Men det finns nått bra i allt det här, en nisch för media som riktar sig till den inte helt politiskt korrekte stereotypbögen som inte enbart frekventerar uteställen med kristallkrona i taket.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Älskar din etikett.
Ser fram emot att läsa tidningen (för första gånger på eevigheeteer).

Ponte sa...

En jultidning helt enkelt