torsdag 23 oktober 2008

Inställning till sex

Danskarna är ju njutningsmänniskor och mycket frigjorda av sig. Därför har man ju en syn på sexualiteten som nått naturligt och nått som man självklart ska leva ut. Varför dö nyfiken? Det finns 5 sexklubbar i Köpenhamn, varav 2 homo och resterande mycket mixade, det lär också finnas ett par swingersklubbar men sånt har jag ingen koll på.

Att gå på bastuklubb är inget konstigt, vissa gör det, andra gör det inte eftersom de inte gillade det, men väldigt många har testat. Det är nått naturligt att testa nya saker. Och självklart snackar man en massa sex med helt okända människor i en bar, varför låtsas som om man lever som munk när man inte gör det och inte vill göra det?

Att hångla i bar är heller inget märkligt, att tydligt visa att man är ute efter lite sex ses som helt normalt och det där med att det skulle vara omoraliskt att knulla runt är inget danskarna har i sin mentalitet. Det är mycket mycket svårt att bli stämplad som slampa, de blir snarare sedda som erfarna och sexuellt mycket aktiva.

Istället så är äktenskapsdebatten i Danmark mycket mindre än i Sverige. Öppna förhållanden är vad jag förstår klart vanligare och ses som en möjlighet att spica upp sexlivet, lära sig nya saker för att bli en bättre älskare och att kunna leva ut sina böjelser på ett helt annat sätt. Man har bara ett liv och det ska levas och man ska ha kul och njuta av det korta ögonblick man har.

Sommartid är parksex och parkraggning poppis. I Örstedsparken mitt i Köpenhamn patrullerar polis hela sommaren på nätterna, inte för att hindra folk som har sex utan skydda folk från dem som vill störa det, mycket typiskt danskt. Man måste ju få "hygge" sig och innebär det att man vill ha sex i en park så är det ju helt OK.

Dessutom saknas nästan helt den dubbelmoral som finns här hemma (om man nu ska tråka er med ännu en jämförelse), folk är öppna med att de gillar bastuklubb och parksex och annat spännande.

För några månader sedan träffade jag en svensk i en bar, han hade varit på bastuklubben kvällen innan och ville inte erkänna det. Först hade han varit "ute" sedan hängt i barer och på den direkta frågan "och på bastuklubben kanske?" rodnade han och kunde inte riktigt neka till det.

Killen jag träffade var chockerad. OK att folk hade sex i de här båsen som man kan låsa från insidan och att folk hittar på saker i mörkrummet. Men att folk hade sex med dörren till båset öppet, låg med dörren öppen och hade rumpan i vädret och bara väntade på att någon skulle komma in och banka på och det mest chockerande av allt, folk hade sex i sofforna och fåtöljerna i korridoren!

Många av svenskarna man träffar i bastuklubben, läderklubben eller på väg till någon av dem eller som varit på någon av dem vill inte tillstå det, för det är sånt man inte gör ju. Man ska ju vara en monogam bög som kanske någon gång ibland när man är singel råkar på att hamna i säng med en kille man kanske inte planerat att ha ett livslångt förhållande med. Danskarna skiter i vilket...

5 kommentarer:

Daniel sa...

Ojoj för Danmark. visste inte det var sååå mycket action där å att "monogam" livet är så mångsidigt!

Anonym sa...

Åh käre nån.
Jag är på tok för pryd för att kunna kallas dansk.

Ponte sa...

Daniel - Mycket action, hjärtligt välkommen!

Kim - Det ska vi nog få ur dig...

Anonym sa...

Jag börjar gilla danskarna mer och mer... //Per

Ponte sa...

Det ska man, de är underbara...