lördag 15 augusti 2009

Cyklar

Förra helgen skulle jag stanna hemma och vila upp mig, men så blev det ju inte. Planen på fredagen var att gå på bastuklubben, men tänkte ta mig en öl på vägen. Det sket sig ju direkt för efter 1,5 timmar hade jag fått tre öl och 10 shots (några hade jag tackat nej till), allt till det helt överkomliga priset 15 kr. Jag förstår mig inte på folk som plötsligt ska bjuda hela hörnet på shots och sedan sätter det bara igång, livsfarligt.

Hade förövrigt lite halvtråkigt, men rätt så ok, fredagen var riktigt tam i hela Köpenhamn fick jag rapporter om, ingen av ställena hade någon större mängd folk helgen efter priden. Tyckte det var lika bra att hänga i den vilda baren, det fanns ju iallafall några trevliga stammisar.

Till slut blev det stängningsdags och på väg till Dansbaren sprang jag på det halva paret (nummer 1) som var upprörd på nummer 2 av någon anledning. Tappade sedan bort honom efter en stund och såg honom inte mer den kvällen.

På Dansbaren var det fruktansvärt varmt och svettigt, så jag (och många med mig) stod på trottoaren istället. Förstår inte hur det kunde vara så varmt när stället bara var halvfullt. Väl ute på trottoaren var det ljummet och skönt, en full man skulle hem och hoppade på sin cykel och vi som stod där ute skämtade om att han lär nog ha skrubbsår när han kommer hem. Sekunderna senare kommer en kille cyklandes och gör en rejäl vurpa 2-3 meter från där vi står, talar man om trollen står de i farstun...

Traskade sedan vidare till Nattklubben där det också var halvfullt/halvtomt. De hade en ny bartender som var läcker, annars inget spännande förrän folkmassan började tunnas ut och jag träffade en söt svart kille. Frågade inte, men hans danska var i mina öron perfekt, så jag antar att han är uppvuxen där. När det sedan visade sig att jag inte hade cykel så blev det inget ligg den gången, så Ponte åkte hem efter en osedvanligt tam kväll.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Shots!
De verkar mycket populära over there!

Ponte sa...

Det är en dansk tradition och de blir ju inte mindre populära av att många barer kör 10kr/shot eller 10 shots för 100kr