tisdag 21 april 2009

Strul

Jag ber om ursäkt för det dåliga bloggandet, men internetuppkopplingen trasslar, sitter just nu på en gammal häck till dator, den har förövrigt ett antal virus, startar om sig spontant ibland och låter som buss.

Fick en uppgraderad internetuppkoppling igår morse och kunde efter det inte komma åt nätet. Snackade med leverantören och det visade sig att man av misstag satt uppkopplingen till 10 Mb istället för 4 (som erbjudandet var) och att mitt modem bara klarade 8. Han fixade då ner hastigheten.

Efter 45 minuters samtal fungerade det fortfarande inte och kom vi fram till att jag nog inte hade nått annat modem, men att de skulle skicka ett nytt. Kom sedan på att jag hade lite datorskrot från min tidigare chef, fick en hel låda när hon flyttade och bland allt annat skräp fanns ett adsl-modem. Testade med det, men ingen skillnad. Ringde supporten igen, men vi kunde inte få det att fungera heller. Den killen jag snakade med då trodde att det var fel på nätverkskortet.

Bestämde mig för att informera er läsare (ja bägge två faktiskt) om en bloggpaus, men kunde inte logga in från mobilen, bara skriva in uppgifterna, men inte trycka på knappen "logga in". Allt bara strular hela tiden, ska återgå till skrivmaskin och kobratelefon. Men eftersom det nu halvfungerar så blir det ingen bloggpaus just nu. Kan nätverkskort sprida virus?

2 kommentarer:

Kim M sa...

AARGH!
Jag känner din ångest och ilska!

Ponte sa...

Tack, det behövs lite tålamod för att inte öppna fönstret och "tappa" datorn från tredje våningen ner på trottoaren...