torsdag 22 juli 2010

Det kom ett litet mail

Häromveckan stod det klart att Danskt Folkeparti (SD's systerparti i Danmark) som vanligen är emot alla former av nya homo-rättigheter, skulle vara med i pride-paraden i Köpenhamn för första gången. Det har lett till en lång diskussion, då de annars inte framstår som de minsta positivt inställda till homosexuella (mer än när det handlar om verbala attacker på islam och muslimer för då kan man spela ut homo-kortet).

Men så igår hände något. Efter en del frågor från nättidningen xq28 skickade en av de ansvariga på DF's pressavdelning ett mail till de två folketingsmedlemmarna som ansvarar för pridedeltagandet. Men av misstag skickades mailet till en sändlista med alla politiska journalister i Danmark. En del av mailet finns att läsa nedan.

På Danska:
Onsdag den 21. juli 2010, 11:25

Kære alle, .... og så har jeg her til morgen modtaget denne mail fra journalisten med de løse håndled. Jeg vil lige tjekke hvad der ellers rør sig på omådet. DF skal ikke blive et indhold af bøssernes egen form for hatecrime i paraden. Jeg tror heller ikke det er en god ide, hvis vi i stilhed trækker os fra paraden. Melder vi fra, skal det have mediernes bevågenhed, og de ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tærsk (Jeg håber de ikke kan lide den slags!) Jeg foreslår, at vi lige 'holder øje'. Liselott, hvis du hører fra arrangørerne, må du meget gerne give mig besked. Måske de er lige så trætte af ekstremisterne, som vi er. Med venlig hilsen Helene MacCormac Journalist Pressetjenesten, DF


På Svenska:
Kära alla, ... Och så har jag nu på morgonen fått detta mail från journalisten med de lösa handlederna. Jag ska bara kolla vad som händer på området. DF ska inte bli en del i bögarnas egen form av hatbrott i paraden. Jag tror heller inte att det är en god idé att i tysthet dra oss ur paraden. Avanmäler vi oss hamnar det i mediernas blickfång, och de extremistiska homosexuellas fraktionsgrupper ska ha lite stryk (jag hoppas de inte gillar den typen!). Jag föreslår att vi håller koll. Liselott, om du hör från arrangörerna får du mycket gärna informera mig. Kanske är de lika trötta på extremister som vi är. Med vänliga hälsningar Helene MacCormac, journalist, presstjänsten Danskt Folkeparti.


Efter detta mail har damen som skrivit det gjort en halvpudel och kallat sig själv för "Årets Idiot". 3 av 10 nyheter på Berlingske Tidernes topplista över mest lästa nyheter igår handlar om den här affären. Vi får väl se hur det fortsätter...

Några tidigare citat från ledande politiker i Danskt Folkeparti om homosexuella:
"Homosexuella är mentalt handikappade"
"Homosexuellas sexualitet är ett uttryck för en epidemisk ideologi, som enbart kommer från deras egna livströtthet"
"Homosexuella är onormala"
"Homosexuella är handikappade"

Och sist men inte minst ett citat från Pia i egen hög person:
"LBL är en mycket militant organisation" (LBL är den danska motsvarigheten till RFSL)

2 kommentarer:

Kim M sa...

Roligt!
Men varför kan inte svenska tidningar snappa upp denna skandal?

Ponte sa...

QX är allt för busy med Pride...