måndag 23 februari 2009

Söndagsäventyr

Jag började förra söndagkvällen i en bar, en person som såg mycket bekant ut stod i baren (kom senare på att han är en av dem som mycket ofta är bland de senast inloggade på nått community), en av mina bekantingar var där liksom några andra. Den ena var en farbror som var mycket pratsam och en stund efter att jag hade dykt upp hade alla de andra tagit plats bredvid mig, men gubben följde efter.

Men så strömmade det in en hop norrmän (en presenterade sig som drottning Sonja), så han goade sig lite med dem, men återvände till oss alltför snart. Till slut gick vi i samlad tropp vidare och givetvis hittade gubbaskrället dit. Den ena av killarna som hängde med verkade lite trött, han hade inte kommit i säng från fredagen, så han gick efter en stund.

Vi traskade vidare och då hade jag blivit bjuden på 3 öl och 2 shots redan, alla var så snälla mot mig den där dagen... På nästa ställe hittade jag ett gäng bekantingar och de båda som följt med mig försvann efter ett tag och jag traskade tillbaka till kvällens första bar och där träffade jag han som skulle klä ut sig till drag tidigare under dagen. Det hade gått bra, men han hade inte haft modet att gå ut uppklädd och det kan man ju kanske förstå...

Till slut blev det en tur till dansbaren, men det var rätt tråkigt. Bara en handfull människor och en full extrabartender som sjukskrivit sig från sitt vanliga nattjobb eftersom han var full och agerade istället DJ. Han spelade techno och när någon hade en synpunkt på det var han inte intresserad. Det utbröt ett litet iskrig mellan DJ-nissen och någon av hans polare, jag fick en isbit i örat vilket inte var helt upplyftande.

Traskade sedan till nattklubben och där var det heller inte värst mycket folk. Fick först frågan om jag skulle betala kontant när jag beställde i baren. Det visade sig att kortbetalningssystemet i hela Danmark brutit ihop, tur man traskar runt med mynt i fickorna... Träffade på några halvintressanta ynglingar, men de var bara intresserade av bartendern som visade sin bara tränade mage.

Träffade också en av kompis H's vänner, fick bjuda honom på en öl eftersom korten ju inte fungerade. Och när det sedan var dags att gå hem så snöade det kraftigt... Det var skönt att komma hem efter att ha haft samma kläder i 3 dygn och skinnbyxor är bara jobbigt en kväll i taget.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så kul att drottningen ville komma och och förlusta sig lite!

Ponte sa...

Eller hur, det är inte varje dag...