onsdag 4 februari 2009

Poliser

När jag hängde på det halvtråkiga och knökade dansstället frampå morgontimmarna så dök det halva paret upp igen (båda två) och det blev en "Ponte, du sover hemma hos oss ikväll!" Inget att diskutera, så jag gick med på det. En stund senare började de leta män till en fyrkant eller gruppövning, jag hade egentligen inte blivit tillfrågad, men jag tyckte inte att det gjorde så mycket.

När det började tunnas ut hittade jag tillslut en bra sittplats och när jag som bäst njöt av att vila fötterna såg jag att det längre ner i lokalen var nått bråk. Det dröjde inte många sekunder innan två bartender och en gäst hjälptes åt att släpa ut en berusat och skogstokig kvinna i 25-årsåldern. Visste inte vad det handlade om, men funderade inte mer på det.

Så plötsligt var mina två vänner borta, men jag hade den enas jacka liggande hos mig, så jag traskade ut på trottoaren för att se om de var där (det var mycket varmt i lokalen) och det var de. En bartender höll fortfarande fast kvinnan som och hon var lika skogstokig som tidigare och hade rivit sönder hans tröja och fått in ett rejält slag på honom och höll som bäst på att försöka träffa honom på kulorna med sina skor.

Så dök polisen upp och kvinnan var mycket otrevlig och svor och skrek på den kvinnliga konstapeln. Tydligen hade hon blivit av med 10 000 kronor som hon haft i sin väska (varför man nu traskar ut på krogen med så mycket pengar). Fick senare veta att polisen avskrivit ärendet direkt och givit henne böter för att hon slagit bartendern.

Men hennes kompis var en riktig gud. Hade sett honom tidigare under kvällen, otroligt het ung man, cool, snygg, men med pojkvän. Mina vänner hade försökt att få med honom på gruppövning, men han var tvungen att ta hand om kvinnan istället. Typiskt!

Efter den övningen var det dags för oss att gå vidare...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var det Leila K?

Ponte sa...

En dansk wannabe Laila K kanske...