måndag 25 juli 2011

Argentinsk biffrestaurang is da shit

Så vart bar det av med tåget från Hamburg i måndags? Jo till Amsterdam givetvis. Att man vid gränsen mellan Tyskland och Nederländerna byter personal i tåget är väl rätt logiskt (språkmässigt), men att man ska byta lok känns väl lite udda kanske...

Efter 2 byten (ett mycket blåsigt Osnabrück och ett regnigt Hilversum) var man framme. Försökte härma tågpersonalens uttalande av stationsnamn, Deventer fick jag till, men Duivendrecht gick jag bet på...

Från stationen blev det promme till hotellet och mitt första konstaterande var att trottoarer också kan användas som cykelparkering och sopupplag samt att kartan ljuger och gör att stan ser mycket större ut än den faktiskt är eftersom gatorna är minimala och kvarteren väldigt små.

Nådde hotellet och jodå, trappan var attans brant med en dörr på mitten som öppnas mot dig som är på väg upp, trixigt med jätteväskan.

Så blev det en promme för att känna stämningen och hitta lite mat. Hade förväntat mig att ramla på en hel del indonesiska restauranger, men inte då. Så såg jag en argentinsk biffrestaurang vilket jag tyckte var lite speciellt. En timmas promme senare hade jag passerat 22 argentinska biffrestauranger och var tvungen att testa en. Det var väl helt OK, men inget speciellt alls.

På den timman jag satte i mig min mat hade temperaturen sjunkigt, det var halvljummet ute när jag kom och kallt och blåsigt när jag gick. Hade 15 minuter till hotellet, så jag hoppade in på en homobar på vägen för att värma mig och träffade på en konstig norrbagge.


Traskade vidare och tog nästa bar 5 minuter från hotellet och sedan bar det av mot sängen men med en liten vätskekontroll i hotellbaren. 2 av 33 barer och klubbar avklarade.

Inga kommentarer: