torsdag 10 september 2009

Lite danskt nytt

I Sverige har vi ju en majoritetsregering vilket betyder att partierna måste samarbeta om budgeten, så är inte fallet i Danmark. Dessutom måste jag säga att V och MP uppförde sig mycket städat och civiliserat när de hade budgetförhandlingar med den tidigare S-regeringen, så är inte fallet i Danmark.

För i Danmark har man en 2-partiregering (Liberal-konservativ) som hela tiden samarbetar med Dansk Folkeparti (dvs Danmarks svar på SD) och de är inte så blyga. Nästa vecka ska budgetförhandlingarna dra igång och Dansk Folkeparti kräver att Lomborggruppen (som forskar på att klimatförändringarna inte är orsakad av människan) får dubbelt anslag, att ännu striktare regler införs mot anhöriginvandring, att pensionerna höjs extra mycket, billigare färdigmat till pensionärer, mer pengar till polisen och att gränskontrollerna återinförs tillfälligt inför klimattoppmötet i Köpenhamn i December. Allt detta ska vara utlovat INNAN de ens sätter sig och förhandlar. Snacka om utpressning med medierna som levererar brevet...

Sist men inte minst har en tidigare Ikea-chef kommit med en bok som inte är så smikrande mot Ikea. Allt handlar om att köpa in till så pressade priser som möjligt och skiter i skogsskövlingen, man ljuger om sin gröna profil och pysslar med mycket avancerad skatteplanering. En nyhet som inte verkar ha nått svensk text-tv ännu.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Liberal-konservativ rimmar liksom lite illa.

Svensk press kommer inte skriva om IKEA eftersom den fria pressen är en fet fucking myt.

Ponte sa...

Ikea är väl lite tabu kanske...