tisdag 29 september 2009

Lite Danska nyheter igen

Just nu rustas det som bäst för 2 stora begivenheter, på fredag har den Internationella Olympiska kommittén möte i Köpenhamn för att bestämma vem som får Sommar-OS 2016. För att pusha Chicagos kampanj kommer Oprah och dessutom ingen mindre än president Obama. Alla poliser som inte behövs på hemmaplan är extrakommenderade till huvudstaden, så jag antar att det blir många män i uniform om man nu är intresserade av sånt.

Den andra stora begivenheten är ju klimattoppmötet i december, men jag antar att hotbilden där är lite större än OS-mötet. Så danska polisen har att göra den här hösten.

Oprah ska när hon nu ändå är i Danmark passa på att göra ett inslag på 30 minuter om varför danskarna vanligtvis blir utsedda till världens lyckligaste folk i olika undersökningar. Programmet kommer att visas i 145 länder, snacka om bra gratisreklam…

Igår blev en man på Jylland omhändertagen av polisen 4 gånger under ett dygn. Först för fyllekörsel, sedan cykelstöld, mopedstöld och till slut bilinbrott. Man kan ju tycka att snubben borde ha lärt sig efter 2 brott, men inte då.

I Danmark finns ett nazi-parti (de brukar få några hundra röster) och en av de tongivande medlemmarna har åkt fast efter att ha hoppat i säng med en 12-årig flicka. Han har nu uteslutits och vissa anhängare anser att han borde göra det enda rätta, dvs ta livet av sig.

Dessutom har sundhedsstyrelsen (motsvarigheten till socialstyrelsen) föreslagit ett förbud mot happy hour på krogen, alkoholförsäljning på bensinstationer och alkohol på arbetstid. I Danmark är det inte sådär väldigt ovanligt att man tar sig ett par öl på lunchen, speciellt inte i byggsvängen.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Oprah. Ljuvligt! Nu snackar vi finbesök!

Ponte sa...

Japp, du får ta en blixtvisit på fredag bara för att spana in 'na