onsdag 8 augusti 2007

Prajd del 6 - Lördagen

Efter en jättenyttig pizza till frukost så var man fit for fight igen, men lyckades bara sova typ 5 timmar, så tröttheten tilltog. Men fram på eftermiddagen drog Kim, Sebbe och jag till Hornsgatan för att bevista paraden. Hade tänkt gå i den, men med mina onda fötter antog jag att det skulle vara dumt.

Nu stod vi istället i 2 timmar och tittade på alla som paraderade och långsamt följde vi paraden till Tantolunden. På väg dit träffade vi några av Kimmans bekanta och tog en picknick i gräset med dem, rosévin och möjlighet att kolla på män i solen var inte helt fel. Man kan ju undra hur många som försökte stöta på poliserna som kollade att ordningen hölls...

Efter det blev det promenad tillbaka till hotellet för att jag skulle göra mig iordning inför kvällen. Men jag måste säga att det var imponerande hur många som var ute och traskade, och man saknade lite att man inte var med själv också, för det hade varit skoj så här i efterhand, men jag hade nog behövt rullstol fram på kvällen då.

Det var Gaykolonister, Gayscouter, Gaypoliser, MC-flator, Gaybarer, företag och 45 000 vanliga människor som tog en lördagspromenad i gemensam tropp från Humlegården till Tantolunden och man blir så glad och impad över alla som tar chansen att manifestera öppet vilka de är och vad de står för. Riktigt kul och stor skillnad mot förra sommarens prajdtåg med 800 deltagare som jag traskade i.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du förtjänade en nyttig pizza efter allt skedande.

Ponte sa...

Det tyckte jag också, pizza är bra för själen har jag hört...

Anonym sa...

...är det bara jag som är fördomsfull, men är inte "Gayscouterna" en förening som ganska många föräldrar skulle dra sig för att skicka sina barn till...? ;)