onsdag 18 mars 2009

DN nummer 3

Dags för lite Danska Nyheter tror jag.

Fortfarande inget nytt om statsministerns eventuella kandidatur som ny NATO-chef. Vid förra veckans pressmöte (han har pressmöte varje tisdag tror jag) började han med att meddela att han inte skulle kommentera några frågor alls om den saken. Detta tolkades av den samlade journalistkåren som ett klart bekräftande av att han är kandidat.

ROT-avdrag blir det nu också i Danmark, men eftersom regeringen och stödpartiet Dansk Folkeparti har en majoritet på bara 2 eller 3 mandat blev det lite trassligt, några skulle lägga ner sina röster. Till slut lyckades man muta ett pytteparti till att ställa upp, motkravet kommer att kosta några miljarder, men men...

Den danska regeringen och stödpartiet Dansk Folkeparti var emot adoption för homosexuella. Men ett förslag lades fram av oppositionen och 7 på regeringssidan röstade emot sina egna partier vilket betyder att HBT-personer i Danmark inom kort kommer att få rätt till adoptioner.

På 80-talet härjade en liga som kallades Blekingegade-banden i Köpenhamn. De rånade ett antal banker och vid ett av rånen sköts en polis ihjäl. Idag kom filmen och igår visades en intervju med en av ligamedlemmarna (som suttit några år i fängelse). Idag på premiärvisningen för pressen deltog killen igen, han är idag VD på ett IT-företag... Han var för övrigt inte med i rånet när polisen sköts.

Dessutom har det tydligen gått heta rykten i veckan om att homo-stället Code (som enligt min ringa mening inte är nått att hänga i juleträdet) har stängt för gott. Detta tillbakavisas av ägaren, tydligen ska man byta golv igen.

Det stället måste vara ett svart hål ekonomiskt. Först skulle det öppna i maj 2007, men det sköts upp, sköts upp och sköts upp fram till november. 6 månaders hyra utan någon försäljning. Efter ett par månader fick de ett föreläggande från kommunen efter att teatern i samma hus klagat över att den höga musiken störde deras föreställningar, då fick man byta golv och ljudisolera väggarna. Från början körde man uppträdanden någon gång ibland (vanligen drags) för att locka lite extra publik, det sista halvåret har man haft uppträdanden VARJE kväll i veckan (i stort sett bara drags) och publiken sviker. Nu ska man byta golv igen...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din danska nyhetsplock är alltid så härligt varierade.

Ponte sa...

Klart de ska vara!