onsdag 23 februari 2011

Sexresan del 3



Så var det måndagsförmiddag, Ponte klev upp, duschade och begav sig till Café Gnosa och åt en stadig bondomelett till frukost. Tillbaka till rummet, packade och lämnade nycklarna på sängen.

Traskade en tur på stan, handlade ett nytt plånboks-armband (det gamla börjar bli slitet) på Chaps och hamnade på Willy's där det blev en Glühwein. Sedan till stationen för en omgång mat och ombord på tåget.

Väcktes strax norr om Lübeck av uniformerad passpolis som ville se mina dokument, väldigt tyskt... Så nådde man Köpenhamn vid 8-snåret på måndagskvällen och Ponte stack till den Vilda baren för ett par "gå hem öl" och var hemma vid midnatt.

Resan blev inte som jag förväntat mig. Hade trott det skulle krylla av heta män, men inte då. Nu är kanske en kylslagen helg i mitten av februari inte representativ, men ändå. Det pågick tydligen tre stora gayfester under lördagen (vilket jag inte visste om), men det förklarar fortfarande inte riktigt dödheten i byn enligt min ringa mening. Ska ta en tur igen till sommaren tror jag, bara för att se om det är mer livat.

Fick på söndagsnatten berättat för mig att det tydligen varit festligt på lördagen i Generation-Bar, ett ställe som jag av oklar anledning strukit från min lista över ställen att gå till. Vet inte varför.

Måste också säga att jag blev överraskad över prisnivån, Hamburg är billigt både att äta och dricka i. På stationen fanns ett 20-tal restauranger i ett gigantiskt matland. Det fanns allt från japanskt till syriskt och prisnivån var omkring svenska McDonalds-priser (dvs 50-60 kr).

Köpte en Weissbier, den var dyrare och större, annars betalade jag inte över 3 EUR för en öl (dricker bara flasköl). Förstår inte hur homolivet kan gå runt med priser som är minst 30% lägre än i Köpenhamn, speciellt inte med tanke på de få gästerna...

Två ordentliga fyllor + 5 gånger mat + en del bjudshots till det facila priset av 150 EUR (1300 kr) måste väl räknas som helt OK.

2 kommentarer:

Kim sa...

Jag är besviken.

Ponte sa...

Det är Ponte också...